Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

R. Nixon ei onnistunut tapaamaan Hrushtshevia

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Moskova, 11. 4. (UPI)

Yhdysvaltain entinen varapresidentti Richard Nixon yritti lauantaisen Moskovan-vierailunsa aikana tavata entisen pääministerin Nikita Hrushtshevin tämän kotona, amerikkalaiset lähetystövirkailijat kertoivat sunnuntaina.

Nixon, joka matkusti Moskovasta sunnuntaiaamuna, halusi suorittaa kohteliaisuusvierailun sen miehen luokse, jonka kanssa hän kävi kuuluisan "keittiökiistansa" vuonna 1959.

Newfoundlandin pääministerin Joseph Smallwoodin ja Kanadan radion CBC:n kirjeenvaihtajan David Levin kanssa hän meni taloon, jossa Hrushtshev asuu, mutta huoneiston ovi oli lukossa.

Viereisellä ovella oli pari siivoojatarta, jotka Nixon suostutteli välittämään kirjelapun Hrushtsheville. Kiireisesti kyhätyssä kirjeessään Nixon sanoi: "Tulin tuomaan parhaat terveiseni vaimoni ja omasta puolestani Teille ja puolisollenne. Olen pahoillani, etten voinut tavata Teitä."

Siivoojattaret sanoivat, että entinen pääministeri oli luultavastikin maatilallaan Moskovan länsipuolella.

Nixon oli Moskovassa yksityisenä matkailijana. Hän matkusti tänne Valkeakoskelta, jossa hän kävi liikeneuvotteluja Yhtyneitten Paperitehtaitten johtajien kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit