Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittifolkin suurmies ja mestarikitaristi

John Renbourne 1944–2015

Ihmiset
 
John Renbourne
John Renbourne

Brittiläinen folkmuusikko, kitaristi John Renbourne kuoli 26. maaliskuuta kotonaan Hawickissa Skotlannissa sydänkohtaukseen. Hän oli 70-vuotias, syntynyt Lontoossa 8. elokuuta 1944.

John Renbourne oli yksi modernin brittiläisen folkmusiikin tärkeimmistä uranuurtajista ja myös vaikutusvaltainen ja arvostettu kitaristi.

Renbourne alkoi soittaa kitaraa teini-ikäisenä, aluksi skiffle-musiikkia kuten monet hänen ikäisensä aloittelevat brittikitaristit 1950-luvulla.

Erään kitaransoitto-oppaan innoittamana Renbourn alkoi tutkia amerikkalaista folkia, ja 1964 hän aloitti klassisen kitaransoiton opiskelun.

Pari vuotta myöhemmin Renbourne soitti folkia Lontoon klubeilla ja tapasi suuresti ihailemansa kitaristi Bert Janschin. Miehet huomasivat, että heidän tapansa soittaa kitaraa sopi hyvin yhteen.

Vuonna 1967 he perustivat Pentangle-yhtyeen, josta tuli yksi uudemman brittifolkin keskeisiä yhtyeitä.

Renbourne soitti myöhemmin muun muassa yhtyeissä Ship of Fools ja The John Renbourne Group sekä teki lukuisia soololevyjä, ensimmäisen niistä jo 1965.

John Renbourne yhdisti musiikissaan kelttivaikutteita, perinteistä brittiläistä kansanmusiikkia, jazzia, klassista kitaramusiikkia ja itämaisia vaikutteita. Tunnetuimpia hänen sooloalbumeistaan ovat Sir John Alot of Merrie Englandes Musyk Thyngand ye Grene Knyghte (1968) ja The Lady and the Unicorn (1970).

Viimeiseksi jääneen albuminsa Palermo Snow Renbourne julkaisi 2011.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!