Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkealan konkari tuotti musiikkia

Heikki Malin 1944–2015

Ihmiset
 
Markku Hyvärinen Kimmo Norrmén
Heikki Malin
Heikki Malin

Pitkään eläke- ja vakuutusalalla vaikuttanut yhteysjohtaja Heikki Malin kuoli 3. maaliskuuta kotonaan Helsingissä. Hän oli 70-vuotias, syntynyt 15. syyskuuta 1944 Kuusankoskella.

Heikki Malin oli läpeensä Kymenlaakson poikia. Hän omaksui kotiseudultaan ja kotoaan vankat sosiaalidemokraattiset arvot: olihan isä Kymijoen varren suuren paperitehtaan luottamusmies.

Itsestään selvää oli myös se, että Sirpa-vaimo löytyi kotikylästä ja Malinien kesämökki Jaalasta.

Ylioppilaskirjoitusten ja armeijan jälkeen Malin muutti Helsinkiin, jossa hän toimi aluksi Suomen tietotoimiston toimittajana.

Vuonna 1967 hän aloitti yli 40 vuotta kestäneen uransa vakuutusalalla, kun hän siirtyi Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton yhteydessä toimineen Vakuutusyhtiöiden tiedotuskeskuksen lehdistösihteeriksi.

Vuona 1980 Malin siirtyi Eläke-Varman tiedotuspäälliköksi, ja hänen työnsä keskittyi yhä selkeämmin työeläketurvan kysymyksiin. Tärkeää hänelle oli erityisesti se, että kysymys oli palkansaajien ansaitusta eläketurvasta.

Malin jäi ansaitulle vanhuuseläkkeelle yhteysjohtajan tehtävästä vuonna 2007.

Kulttuuri kiinnosti Malinia monipuolisesti. Paitsi oma kirjoittaminen, johon välillä tuli suoranainen pakko, kirjallisuus eri muodoissaan kuului tärkeisiin harrastuksiin, samoin musiikki.

Malin tuotti muun muassa Pertti Metsärinteen yhtyeen juhlalevyn, hirvenmetsästyksineen kaikkineen. Hän oli myös mukana Suomalaisen jatsin vuosikymmenet -levykokoelman teossa ja osallistui klassisen musiikin levyjen tuottamiseen.

Malin oli loistava verkostoituja ja taustavaikuttaja.

Harva ihminen pystyi muutamassa tunnissa luomaan ystävällisen ja avoimen keskusteluyhteyden uuteen tuttavuuteen. Hänelle oli kuitenkin itsestään selvää, mitkä asiat ovat luottamuksellisia.

Kaikki Heikki Malinin tuntevat tietävät myös, miten läheisiä hänen vaimonsa, lapsensa ja lastenlapset olivat hänelle. Heidän lisäkseen häntä jää kaipaamaan poikkeuksellisen suuri ystävien joukko.

Päällimmäisenä on muisto valoisasta persoonasta, joka suhtautui ihmisiin ja elämään vakavasti, mutta oli aina valmis hymyyn, kepposiin ja hauskanpitoon.

Markku Hyvärinen
Kimmo Norrmén
Kirjoittajat ovat Heikki Malinin
ystäviä ja entisiä työtovereita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit