Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elämä espoolaisten palveluksessa

Ritva Erkama 1945–2015

Ihmiset
 
Jouni Särkijärvi Leena Suoniemi-Särkijärvi
Ritva Erkama
Ritva Erkama

Henkilöstöpäällikkö Ritva Erkama kuoli 14. maaliskuuta. Hän oli 69-vuotias, syntynyt 2. syyskuuta 1945.

Erkama teki pitkän työuran eri henkilöstöhallinnon tehtävissä varustamoalalla. Hän toimi Finnlines-konsernissa ja sen edeltäjissä pidettynä, työyhteisönsä arvostamana henkilöstöpäällikkönä. Hän siirtyi eläkkeelle vuonna 2008.

Pääosan julkisuudessa nähdystä elämäntyöstään Ritva Erkama teki Espoon kaupunginvaltuuston jäsenenä ja muissa luottamustehtävissä.

Hänen poliittinen toimintansa ulottui yli viidelle vuosikymmenelle.

Tänä aikana kaupungin väkiluku kaksinkertaistui ja kuntien tehtävät laajenivat merkittävästi. Hänen luottamustehtävistään tärkeimmät olivat puheenjohtajuudet kaupunginhallituksessa 2003–05, sosiaalilautakunnassa 1977–88 ja tarkastuslautakunnassa 2009–13.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana hän oli 1995–2002.

Erkama oli keskeisessä asemassa, kun Espoossa ryhdyttiin 1980-luvulla voimakkaasti kehittämään päivähoitopalveluja, jotka eivät tuolloin vielä kuuluneet kunnan lakisääteisiin velvollisuuksiin.

Hänen pitkä kokemuksensa henkilöstöhallinnon parissa oli hyödyksi erityisesti hänen tehtävissään neuvottelijana. Hän oli asiakeskeinen poliitikko mutta suhtautui ihmisiin lämpimästi ja myötäeläen.

Erkama oli mukana muissakin luottamustehtävissä. Hän oli 20 vuotta Espoon musiikkiopiston johtokunnan puheenjohtajana.

Erkama oli perustajajäsen Laajalahdessa sijaitsevan luontotalo Villa Elfvikin ystävät -yhdistyksessä sekä jäsen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapiolan yhdistyksessä.

Espoon kirkkovaltuustossa ja Espoonlahden seurakuntaneuvostossa hän oli jäsenenä 1979–82. Kokoomuksen puoluevaltuuston jäsen hän oli 1997–2002.

Vapaa-aikanaan Erkama kävi säännöllisesti Tapiola Sinfoniettan konserteissa ja oli Sinfoniettan ystävät -yhdistyksen perustajajäseniä. Kesäisin hän nautti veneilystä perheensä kanssa Suomenlahdella ja Saimaalla.

Sukulaiset ja ystävät tunsivat Ritvan toimeliaana, aikaansaavana ja ystävällisenä henkilönä, joka oli aina valmis auttamaan ja tukemaan muita.

Jouni Särkijärvi
Leena Suoniemi-Särkijärvi
Kirjoittajat ovat Ritva Erkaman
ystäviä ja valtuustotovereita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit