Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vesi valtaa yhä alaa Pohjanmaalla

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Tie sukeltaa tulvajärveen monin paikoin Pohjanmaalla. Kaikkiaan yksitoista tietä on tulva jo tähän mennessä halkaissut ja eräin paikoin maantiellä on vettä puolitoista metriä.
Tie sukeltaa tulvajärveen monin paikoin Pohjanmaalla. Kaikkiaan yksitoista tietä on tulva jo tähän mennessä halkaissut ja eräin paikoin maantiellä on vettä puolitoista metriä. Kuva: Lehtikuva
Seinäjoki, tiistaina.

Räjäytysmiehillä kiirettä, 11 tietä poikki, kyliä motissa

Tulvavedet nousivat voimakkaasti Etelä-Pohjanmaan joissa myös tiistaina.

Kyrön- ja Lapuanjoen alajuoksuilla ovat jäät muutamia koskipaikkoja lukuunottamatta edelleen tukevasti paikoillaan ja estävät tehokkaasti tulvaveden juoksua merta kohti.

Suurin yhtenäinen tulva-alue on muodostunut Lapuanjoen varrelle ja on pituudeltaan noin 30 kilometriä. Tällä alueella, joka ulottuu Lapualta Ylihärmään on veden peitossa yli 5.000 hehtaaria peltoa.

 – Seinäjoen Törnävällä oli tiistain kuluessa muodostunut vankka jääpato ja vesi nousi sen yläpuolella erittäin voimakkaasti niin että eräät omakotitalot ja huvilat olivat jäiden ja veden saartamina. Räjäytysryhmä työskenteli koko päivän jääpadon murtamiseksi, mutta tulokset jäivät heikohkoiksi. Jäät ovat erittäin kovia ja niihin eivät suuretkaan räjähdyspanokset auta patojen murtamiseksi toistaiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit