Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennätysmäärä kouluja otti osaa matematiikkakilpailuun

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
HS
Kuvassa Munkkiniemen yhteiskoulun oppilaita tehtäviinsä syventyneinä saatuaan sitä ennen opetusministeri Jussi Saukkoselta onnentoivotukset.
Kuvassa Munkkiniemen yhteiskoulun oppilaita tehtäviinsä syventyneinä saatuaan sitä ennen opetusministeri Jussi Saukkoselta onnentoivotukset. Kuva: HS

Kuinka paljon autoilija säästäisi aikaa sillä, että hän ajaisi Tampereelta Turkuun keskinopeudella 100 km/t sen sijaan, että hän tyytyisi 90 km/t keskinopeuteen matkan ollessa 170 km? - siinä käytännön matematiikkaa, jota kysyttiin jälleen kautta maan järjestetyssä teinien matematiikkakilpailussa eilen. Yhteensä 432 oppikoulussa kamppaili keskikoulun viimeisen luokan oppilaita uusi ennätysmäärä – täysin vapaaehtoisesti ja ilman numeron korotustoiveita 90 minuutin ajan viiden visaisen kysymyksen parissa. Tämän laatuisella kilpailutoiminnalla pyritään oppilaiden matematiikan harrastuksen laajentamiseen ja samalla käytäntöön soveltuvaan matematiikantaitoon.

Kilpailun ovat tänäkin vuonna järjestäneet Suomen Säästöpankkiliitto, Matemaattisten aineiden opettajien liitto sekä Suomen teiniliitto. Kysymykset laatii toimikunta Turussa, mistä muuten koko toiminta on saanut alkunsa. Paikallisista kilpailuista tuli niin suosittu, että se v. 1960 laajennettiin käsittämään kaikki maamme oppikoulut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit