Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luudat, haravat ja koneet tekevät puhdasta vapuksi

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Matti Tapola Lehtikuva
Pesuautot kulkevat lakaisijoitten jäljessä ja huuhtelevat hienoimman pölyn viemäreihin.
Pesuautot kulkevat lakaisijoitten jäljessä ja huuhtelevat hienoimman pölyn viemäreihin. Kuva: Matti Tapola Lehtikuva

Helsingin kevätsiivous on menossa parhaillaan täydellä voimalla. Puhtaanapito-osasto on pannut liikekannalle koko työntekijäarmeijansa harjoineen ja koneineen. Vappu lähestyy ja siiheksi yritetään kadut ja puistot puhdistaa kevään juhlalle sopivaan kuntoon.

Yksityistontteihin kuuluvilla puhtaanapitoalueilla heiluvat taas talonmiesten luudat ja puistoissa puisto-osaston naisten haravat. Suurimman työn teettää kaduille talven aikana kylvetty 45.000 kuutiometriä hiekkaa, joka nyt on kerättävä mahdollisimman pian pois pölyämästä.

 – On useitakin syitä siihen, miksi ärsyyntynyt helsinkiläinen saattaa oikeutetusti lisätä iskulauseeseemme "kaupungin puhtaus teidänkin käsissänne", että "silmissä myös".

Ensinnäkin keväällä on pitkä aika sellaista kautta, jolloin pakkaset jäädyttävät katuojat yöllä. Tällöin hiekka ei irtoa harjoihin ennenkuin vasta iltapäivällä ja tämä jarruttaa töitä.

Toiseksi kiinteistöjen huollettavilta alueilta kantautuu tuulen mukana usein hiekkaa kaupungin huolena oleville alueille, jos kiinteistöjen puhtaanapitäjät, talonmiehet korjaavat kaupungin miehiä myöhemmin hiekan pois alueeltaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit