Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vappu toi kevätmielen Helsingin asukkaille

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Ensio Ilmonen Lehtikuva
Innokkaat katseet ja kädet osoittavat äidille, mikä ilmapallo olisi mieluisin.
Innokkaat katseet ja kädet osoittavat äidille, mikä ilmapallo olisi mieluisin. Kuva: Ensio Ilmonen Lehtikuva

Pääkaupunki juhli aamuyöhön

Helsinki valmistautui perjantaina kevätkarnevaalin viettoon aurinkoisen sään vallitessa, vaikka säämiehet uhkasivatkin kylmällä vappuyöllä ja sitäkin koleammalla vapunpäivällä.

Tämä ei kuitenkaan näyttänyt peloittavan pääkaupunkilaisia.

Ilmapallo- ja huiskumyyjillä näytti olevan kauppa käynnissä koko päivän, ja iltasella jo kuuden aikaan oli vilskettä Hakaniementorin vaiheilla sekä tietenkin Kauppatorilla, joka myöhemmin muodostui tavanmukaisen vappujuhlinnan keskuspaikaksi.

Sankat joukot tulvehtivat keskustan ja Esplanaadien liepeillä Kauppatorille päin todistamaan vappuyön juhlalakitusta keskiyöllä, jolloin ikuisesti nuori merikaupungin ja ylioppilaiden kuningatar Havis Amanda sai valkean lakin kiharoilleen. Samanaikaisesti alkoivat kuningattaren vartijat, muhkeat merileijonat syöstä vettä suustaan ja lakittamisen suorittanut frakkipukuinen ylioppilas kapusi märkänä ja onnellisena alas korkeuksistaan vappuriehakkaan katsojajoukon eläköön-huutojen saattelemana.

Ravintolat, osakunnat ja muut juhlapaikat olivat täpötäynnänsä ja ympäri kaupunkia järjestettiin ilotulituksia siman ja shampanjan virratessa.

Vappuyön tunnelmissa tuntuivat jäyhien suomalaisten sydämet sulavan ja välitöntä tunnelmaa hyvän pääkaupunkimme kaduilla todistivat paikoin muodostetut piirit tuttujen ja tuntemattomien kesken "hei, rullaati rullaan" kaikuessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit