Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hervoton jätti korvasi korttelikaupat – Katso 22 lukijoiden kuvaa Espoon Leppävaarasta

Ihmiset
 
Marja Koskiniemen kotialbumi
"Leppävaaran Sisun pojat ovat vuonna 1949 omissa olympialaisissaan varmaan vielä Lontoon vuoden 1948 olympialaisten tunnelmissa. Kolmas vasemmalta on veljeni Kari Koskiniemi. Asuimme kaikki kesät Leppävaarassa (isoisäni jo vuodesta 1916) ja talvet Kruununhaassa. Veljeni oli myös Helsingin olympialaisissa 1952 niin sanottuna olympiapoikana", Marja Koskiniemi muistelee.

1/22 "Leppävaaran Sisun pojat ovat vuonna 1949 omissa olympialaisissaan varmaan vielä Lontoon vuoden 1948 olympialaisten tunnelmissa. Kolmas vasemmalta on veljeni Kari Koskiniemi. Asuimme kaikki kesät Leppävaarassa (isoisäni jo vuodesta 1916) ja talvet Kruununhaassa. Veljeni oli myös Helsingin olympialaisissa 1952 niin sanottuna olympiapoikana", Marja Koskiniemi muistelee.

Tallbackojen kotialbumi Leppävaara-seura
"Postipuuntie 5:n iloinen poikajoukko istuu Postipuun valinnan edustalla. Se oli pieni K-kauppa. Maxi-marketin avaaminen 1971 merkitsi tämänkin korttelikaupan sulkemista", Arja Salmi kertoo.

2/22 "Postipuuntie 5:n iloinen poikajoukko istuu Postipuun valinnan edustalla. Se oli pieni K-kauppa. Maxi-marketin avaaminen 1971 merkitsi tämänkin korttelikaupan sulkemista", Arja Salmi kertoo.

Maj Forsman-Vakio
"Isäni Johan Arthur Forsman (vas.), Veikko Jousi ja Toivo Selin Leppävaaran VPK:sta ovat juhlapuvuissaan", Maj Forsman-Vakio sanoo.

3/22 "Isäni Johan Arthur Forsman (vas.), Veikko Jousi ja Toivo Selin Leppävaaran VPK:sta ovat juhlapuvuissaan", Maj Forsman-Vakio sanoo.

Maj Forsman-Vakio
"Rantaradan palokuntien juhlamarssin etujoukko on kääntynyt Turuntieltä Lintuvaarantielle, joka silloin vielä oli nimeltään Valtatie. Marssi on matkalla Leppävaaran VPK-talolle, joka sijaitsi nykyosoitteessa Lintuvaarantie 10. Vanha puinen VPK-talo purettiin 1980-luvun lopulla. Taustalla näkyvän pienteollisuusalueen paikalla on nyt bussiterminaali ja sen takana kauppakeskus Sello. Leppävaaran VPK:lla on hieno ja arvokas lippu, jonka Akseli Gallen-Kallelan on suunnitellut", kertoilee Arja Salmi.

4/22 "Rantaradan palokuntien juhlamarssin etujoukko on kääntynyt Turuntieltä Lintuvaarantielle, joka silloin vielä oli nimeltään Valtatie. Marssi on matkalla Leppävaaran VPK-talolle, joka sijaitsi nykyosoitteessa Lintuvaarantie 10. Vanha puinen VPK-talo purettiin 1980-luvun lopulla. Taustalla näkyvän pienteollisuusalueen paikalla on nyt bussiterminaali ja sen takana kauppakeskus Sello. Leppävaaran VPK:lla on hieno ja arvokas lippu, jonka Akseli Gallen-Kallelan on suunnitellut", kertoilee Arja Salmi.

Leppävaara-seura
"Leppävaara-seuran järjestämät Puistokirpputorit ovat olleet erittäin suosittuja, ja toimintaa jatketaan taas tänäkin vuonna jo neljättä vuotta. Paikkana Leppävaaran keskustassa sijaitseva Alberganesplanadin puisto, jota kutsutaan myös Kirsikkapuistoksi. Viime vuoden ekat kirpparit osuivat juuri kirsikkapuiden hehkeimpään kukinta-aikaan", Arja Salmi iloitsee.

5/22 "Leppävaara-seuran järjestämät Puistokirpputorit ovat olleet erittäin suosittuja, ja toimintaa jatketaan taas tänäkin vuonna jo neljättä vuotta. Paikkana Leppävaaran keskustassa sijaitseva Alberganesplanadin puisto, jota kutsutaan myös Kirsikkapuistoksi. Viime vuoden ekat kirpparit osuivat juuri kirsikkapuiden hehkeimpään kukinta-aikaan", Arja Salmi iloitsee.

Elisabeth Oittisen kotialbumi
"Olen 5-vuotiaana pikkutyttönä Gruuvan kalliolla vuonna 1952", kertoo Elisabeth Oittinen.

6/22 "Olen 5-vuotiaana pikkutyttönä Gruuvan kalliolla vuonna 1952", kertoo Elisabeth Oittinen.

Raimo Heino
Toisen panoraamakuvansa "raidekaupungista" Raimo Heino otti Sellon katolta.

7/22 Toisen panoraamakuvansa "raidekaupungista" Raimo Heino otti Sellon katolta.

Mervi Karin kotialbumi
"Minä, äitini ja naapurin Soile Alkutie 8:ssa vuonna 1954", Mervi Kari kirjoittaa kuvasta, jossa on melkoinen kokoelma nukkeja.

8/22 "Minä, äitini ja naapurin Soile Alkutie 8:ssa vuonna 1954", Mervi Kari kirjoittaa kuvasta, jossa on melkoinen kokoelma nukkeja.

Arja Salmen kotialbumi
"Leppävaaran Valopilkuksi valittiin 2008 kaupunginosan ensimmäinen vuokrataloyhtiö, 1958 valmistunut Postipuuntie 5 ja sen asukastoimintaa pyörittäneet aktiiviset asukkaat. Muistoksi valinnasta kiinnitän talon seinään asiasta kertovaa muistokilpeä. Kyseessä on ensimmäinen sodan jälkeen Lepuskiin rakennettu kivikerrostalo. Se rakennettiin Mäkkylän virkatalon maille ja se oli myös ensimmäinen kunnan rakennuttama vuokratalo, Espoo oli silloin vielä maalaiskunta", esittelee Arja Salmi.

9/22 "Leppävaaran Valopilkuksi valittiin 2008 kaupunginosan ensimmäinen vuokrataloyhtiö, 1958 valmistunut Postipuuntie 5 ja sen asukastoimintaa pyörittäneet aktiiviset asukkaat. Muistoksi valinnasta kiinnitän talon seinään asiasta kertovaa muistokilpeä. Kyseessä on ensimmäinen sodan jälkeen Lepuskiin rakennettu kivikerrostalo. Se rakennettiin Mäkkylän virkatalon maille ja se oli myös ensimmäinen kunnan rakennuttama vuokratalo, Espoo oli silloin vielä maalaiskunta", esittelee Arja Salmi.

Raimo Heino
Raimo Heino otti panoraamakuvan Leppävaaran Kirsikkapuistosta.

10/22 Raimo Heino otti panoraamakuvan Leppävaaran Kirsikkapuistosta.

Martti Kuokkanen Leppävaara-seura
Arja Salmi: "Katolleen kiepsahtanut Volvo 1960-luvun alussa Hagalundintien ja Bergansintie risteyksen liepeillä. Nyt näissä maisemissa kulkee Kehä I."

11/22 Arja Salmi: "Katolleen kiepsahtanut Volvo 1960-luvun alussa Hagalundintien ja Bergansintie risteyksen liepeillä. Nyt näissä maisemissa kulkee Kehä I."

Eija Knusin kotialbumi
Eija Knus: "Leppävaaran Autoasema Turuntien varrella lokakuussa 1956. Isäni Veikko Riikonen (oik.) oli mukana perustamassa sitä 1955. Aiemmin taksarit odottelivat kyytejä kotonaan puhelimen äärellä."

12/22 Eija Knus: "Leppävaaran Autoasema Turuntien varrella lokakuussa 1956. Isäni Veikko Riikonen (oik.) oli mukana perustamassa sitä 1955. Aiemmin taksarit odottelivat kyytejä kotonaan puhelimen äärellä."

Hannele Seitsamon kotialbumi
Hannele Seitsamo: "Perheemme teki retkiä sunnuntaisin Leppävaaran metsiin, Gruuvan kalliolla sisarukset Tarja (vas.), minä ja Hannu noin 1959."

13/22 Hannele Seitsamo: "Perheemme teki retkiä sunnuntaisin Leppävaaran metsiin, Gruuvan kalliolla sisarukset Tarja (vas.), minä ja Hannu noin 1959."

Marja Matikaisen kotialbumi
"Isoisäni perhe muutti tästä leppävaaralaisesta talosta takaisin Helsinkiin Laivastokadulle noin vuonna 1918. ", sanoo Marja Matikainen.

14/22 "Isoisäni perhe muutti tästä leppävaaralaisesta talosta takaisin Helsinkiin Laivastokadulle noin vuonna 1918. ", sanoo Marja Matikainen.

Raimo Heino
"Olen ottanut vuonna 1904 valmistuneen luontotalo Villa Elfvikin kaikista viidestätoista uunista valokuvan," Raimo Heino kertoo.

15/22 "Olen ottanut vuonna 1904 valmistuneen luontotalo Villa Elfvikin kaikista viidestätoista uunista valokuvan," Raimo Heino kertoo.

Marja Matikaisen kotialbumi
"Isoisäni, helsinkiläisen nahkakauppias Soikeron talo oli rakenteilla Leppävaarassa, ehkä Harakassa, noin vuosina 1912–13", Marja Matikainen pohdiskelee.

16/22 "Isoisäni, helsinkiläisen nahkakauppias Soikeron talo oli rakenteilla Leppävaarassa, ehkä Harakassa, noin vuosina 1912–13", Marja Matikainen pohdiskelee.

Marja Koskiniemen kotialbumi
"Leppävaaran Sisun pojat jokakesäisissä olympialaisissaan noin vuonna 1949, keskellä on veljeni Kari Koskiniemi", Marja Koskiniemi kirjoittaa.

17/22 "Leppävaaran Sisun pojat jokakesäisissä olympialaisissaan noin vuonna 1949, keskellä on veljeni Kari Koskiniemi", Marja Koskiniemi kirjoittaa.

Marja Matikaisen kotialbumi
"Soikeron perheen naisia ystävineen", Marja Matikainen esittelee.

18/22 "Soikeron perheen naisia ystävineen", Marja Matikainen esittelee.

Raimo Heino
Villa Elfvik sijaitsee eteläisessä Leppävaarassa Laajalahden rannalla. Sen ympärillä sijaitsee laaja luonnonsuojelualue, joka käsittää suuren osan Laajalahden läntisiä rantoja. Kohde sijaitsee linnuntietä mitaten vain 800 metrin etäisyydellä kauppakeskus Sellosta, eli se on helposti kävellenkin leppävaaralaisten saavutettavissa", Raimo Heino kuvailee.

19/22 Villa Elfvik sijaitsee eteläisessä Leppävaarassa Laajalahden rannalla. Sen ympärillä sijaitsee laaja luonnonsuojelualue, joka käsittää suuren osan Laajalahden läntisiä rantoja. Kohde sijaitsee linnuntietä mitaten vain 800 metrin etäisyydellä kauppakeskus Sellosta, eli se on helposti kävellenkin leppävaaralaisten saavutettavissa", Raimo Heino kuvailee.

Tauno Värjölä
"Kyläilemässä Eerilöillä Nostoväentie 6:ssa 1958. Kuvan otti isäni. Vuoden 1949 mallin Rover oli hänen ensimmäinen autonsa", Tapio Värjölä esittele.

20/22 "Kyläilemässä Eerilöillä Nostoväentie 6:ssa 1958. Kuvan otti isäni. Vuoden 1949 mallin Rover oli hänen ensimmäinen autonsa", Tapio Värjölä esittele.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit