Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toiveiden lähteestä rahaa 3.100 mk

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Toiveiden lähteeksi roomalaiseen tapaan vappupäivänä muuttunut Havis Amandan allas osoittautui varsin tuottoisaksi. Monennäköisten- ja mallisten kolikoiden joukossa oli joitakin harvinaisuuksiakin. Kuvassa keräyspäällikkö, maat. ja metsät. yo. Pentti Haapiseva (vas.) ja ylioppilaskunnan toim.siht. Valdemar Melanko tarkastelevat kolikoiden runsautta.
Toiveiden lähteeksi roomalaiseen tapaan vappupäivänä muuttunut Havis Amandan allas osoittautui varsin tuottoisaksi. Monennäköisten- ja mallisten kolikoiden joukossa oli joitakin harvinaisuuksiakin. Kuvassa keräyspäällikkö, maat. ja metsät. yo. Pentti Haapiseva (vas.) ja ylioppilaskunnan toim.siht. Valdemar Melanko tarkastelevat kolikoiden runsautta. Kuva: Lehtikuva

Noin 70 kiloa kolikoita, arvoltaan 3.100 markkaa kertyi vappuna toivomuslähteeksi muutetusta Havis Amandan suihkukaivosta. Keräys oli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä ja sen tuotto käytetään sokeitten hyväksi.

Kolikkokasan joukosta löytyi eräitä numismaattisia harvinaisuuksiakin, kuten 10 markan kultaraha vuodelta 1913 ja hopeamarkka vuodelta 1913. Kultakympin virallinen arvo on 43 markkaa, mutta ylioppilaskunta toivoo saavansa rahasta enemmänkin myydessään sen keräilijälle.

Monet olivat heittäneet lähteeseen ulkomaistakin rahaa, Ruotsin kruunuista ceylonilaisiin lantteihin asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit