Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finlandia-näyttelyn juhlavat avajaiset eilen Hampurissa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Juhlivassa Hampurissa avasi Suomen kauppa- ja teollisuusministeri T. A. Wiherheimo eilen maamme teollisuutta ja kauppaa esittelevän "Finlandia -65" näyttelyn. Avajaisia kunnioittivat läsnäolollaan sekä liittopresidentti Lübke että liittokansleri Erhard. – Kuvassamme presidentti Lübke tutustuu näyttelyyn suomalaisten isäntiensä opastamana.
Juhlivassa Hampurissa avasi Suomen kauppa- ja teollisuusministeri T. A. Wiherheimo eilen maamme teollisuutta ja kauppaa esittelevän "Finlandia -65" näyttelyn. Avajaisia kunnioittivat läsnäolollaan sekä liittopresidentti Lübke että liittokansleri Erhard. – Kuvassamme presidentti Lübke tutustuu näyttelyyn suomalaisten isäntiensä opastamana. Kuva: Lehtikuva
(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Hampuri, 6. 5. (Toivo Heiskanen)

Onni hymyili torstaina Hampurissa avatulle Suomen suurelle teollisuusnäyttelylle yhtä kirkkaasti kuin iltapäivällä esille tullut keväinen aurinko. Päivän iloisin yllätys oli tieto liittokansleri Ludwig Erhardin saapumisesta suomalaisten tähän mennessä suurimpaan ulkomailla järjestämään teollisuusnäyttelyyn.

Presidentti Lübken käyntiä tiedettiin odottaa etukäteen, mutta liittohallituksen päämies ilmestyi keskelle "Finlandia 65":ttä ilman pitempiä varoitusaikoja.

 – Kauppa- ja teollisuusministeri Wiherheimo avasi näyttelyn aamupäivällä Planten un Blomen nimisen messualueen suuressa juhlahallissa. Avajaisiin oli kutsuttu noin 1.400 vierasta, joiden joukossa vilahteli maamme ystäviä muistakin maista eikä ainoastaan Länsi-Saksasta.

Ensimmäisenä ohjelmanumerona kuullun Sibeliuksen Finlandian jälkeen esitti Hampurin pormestari Engelhard tervehdyksen. Hän korosti Hampurin ja Suomen hyviä ja läheisiä suhteita mainiten mm., että viime vuonna kuljetettiin Hampurin kautta suureen maailmaan 212.000 tonnia suomalaisia vientitarvikkeita. Pormestari toivoi Hampuriin saapuvan yhä enemmän suomalaisia tarvikkeita. Nyt kun maataloustuotteiden vienti maastamme on vaikeutunut Euroopan yhdistymisprosessin vuoksi, toivotaan teollisuustuotteiden viennin lisääntyvän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit