Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähkösanomaa nopeampi ja halvempi yhteyskeino

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Toukokuun alusta lähtien ovat telextilaajat voineet lähettää tiedotuksiaan telexillä kenelle hyvänsä kotimaassa ns. teltex-sanomana, vaikka vastaanottajalla ei olekaan telexkonetta. Tällaisen sanoman lähettäminen tapahtuu siten, että telextilaaja kaukokirjoittaa sanoman suoraan osoitepaikkakunnan lennättimeen, joka toimittaa sanoman edelleen vastaanottajalle sähkösanoman tavoin.

Koska tilaaja kaukokirjoittaa itse sanoman suoraan osoitetoimipaikkaan asti, muodostuu tiedotuksen lähettäminen näin nopeammaksi ja yleensä myös huomattavasti halvemmaksi kuin sähkösanomana. Teltex-sanoman maksu sähkösanoman maksuun verrattuna on sitä edullisempi mitä pitempi sanoma on, joten teltex-sanoma soveltuu useihin sellaisiin nopeutta vaativiin tiedotustarpeisiin, joihin sähkösanoma on liian kallis.

Tämä uusi liikennemuoto merkitsee niin asiakkaan kuin posti- ja lennätinlaitoksenkin kannalta tietoliikenteen rationalisointia ja on tullut mahdolliseksi sen jälkeen, kun koko maan telexverkko saatiin automatisoiduksi ja varustetuksi riittävillä telexyhteyksillä. Muutaman päivän kokemukset jo osoittavat, että teltex-sanoma on jo saavuttanut suosion liike-elämän piirissä. Myös uutistoimistojen ja lehdistön toiminnassa on odotettavissa tämän uuden palvelun käyttöä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit