Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työmaa löytyi suvun tehtaan johtajana

Ulf Andrésen 1941–2015

Ihmiset
 
Ami Assulin
Ulf Andrésen
Ulf Andrésen

Diplomiekonomi, kunniakonsuli ja yliluutnantti Ulf Richard Ludvig Andrésen kuoli Tampereen yliopistollisessa sairaalassa 24. maaliskuuta. Hän oli 73-vuotias, syntynyt 12. heinäkuuta 1941 Tampereella.

Andrésen piti isänsä A. L. F. Andrésenin perinteitä yllä: kävi Tampereen ruotsalaista yhteiskoulua, kunnostautui voittamalla Tampereen Pyrinnön joukkueessa nuorten viestisuunnistuksen Suomen mestaruuden ja hiihtämällä 25. Pirkan hiihdon vuonna 1999.

"Minä olin vielä pikkupoika, kun isä sanoi minulle Tammelan tehtaassa, että siinä on tuleva työmaani", Andrésen muisteli historiikissa Satavuotias – Galvanoimis Oy 1903–2002.

Andrésen valmistui ruotsinkielisestä kauppakorkeakoulu Hankenista ja ehti olla melkein kymmenen vuotta G. A. Serlachius Oy Takon palveluksessa, kunnes vuonna 1975 siirtyi Galvanoimisin varatoimitusjohtajaksi ja vuonna 1977 sen toimitusjohtajaksi.

Hänen isoisänsä August Andrésenin alulle panema tehdas teki muuttoa Pirkkalaan, mutta konttori sijaitsi vielä Tampereen Tammelassa. "Ämpäritehtaasta" oli tullut monipuolinen lvi-alan tuotteiden valmistaja ja Suomen toiseksi suurin kuumasinkitsijä.

Andrésen jäi eläkkeelle vuonna 2001, ja yhtiö myytiin saman vuosikymmenen lopussa.

Luottamustehtäviä riitti muun muassa Tampereen nuorkauppakamarissa, Tampereen pyrinnön suunnistusjaostossa, Jätesiirto Oy:ssä ja Pohjoismaisessa kuumasinkitysyhdistyksessä. Vuonna 1986 Andrésenista tuli, oman isänsä tavoin, Norjan kunniakonsuli. Viimeisinä vuosina Lakeside Golf Sastamalassa sai hänestä aktiivisen jäsenen.

Andrésen eli 41 onnellista vuotta avioliitossa Saga Andrésenin kanssa. Vaimonsa kuoltua 2005 Ulf Andrésen ei ollut enää entisellään. Viimeiset viisi vuotta tukea toi elämänkumppani Riitta Heinonen.

Herrasmies, älykäs, humoristinen, temperamenttinen ja herkkä olivat sanoja, jotka tulivat mieleen, kun pappi pyysi lähiomaisia kuvailemaan isää muutamalla adjektiivilla. Mutta ensimmäisenä meistä jokainen sanoi: rehellinen.

Ami Assulin
Kirjoittaja on Ulf Andrésenin tytär.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit