Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Satamalaitokselle 10 uutta nosturia

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Helsingin sataman tehokkuus on lisääntynyt huomattavasti, sillä kaupungin satamalaitos vastaanotti eilen kymmenen uutta satamanosturia.
Helsingin sataman tehokkuus on lisääntynyt huomattavasti, sillä kaupungin satamalaitos vastaanotti eilen kymmenen uutta satamanosturia.

Helsingin satamissa yli 100 nosturia

Sompasaaren satamassa eilen järjestetyssä tilaisuudessa vuorineuvos Heikki H. Herlin luovutti Helsingin kaupungin satamalaitokselle Kone Osakeyhtiön valmistamat 10 uutta satamanosturia. Nosturit vastaanotti satamajohtaja Kristian Eiro. Uusien nosturien valmistuminen merkitsee sitä, että Helsingin satamissa olevien nosturien lukumäärä nousee yli sadan, mikä on varsin huomattava määrä Itämeren piirissä.

 

Eilen luovutetuista kymmenestä satamanosturista on kahdeksan sijoitettu Sompasaareen ja kaksi Katajanokalle. Tyypiltään nämä ovat viiden tonnin kappaletavaranostureita, joiden nosto- ja säteisliikkeen koneistot on varustettu ns. pyörrevirtasäätöjärjestelmällä. Tämän Suomessa kehitetyn ulkomaillakin laajalti huomiota herättäneen ja lukuisiin vientitoimitukiin johtaneen nosturien nopeudensäätöjärjestelmän ansiosta nostot ja laskut voidaan suorittaa suurilakin nopeuksilla nykäyksettömästi ja pehmeästi sekä erittäin tarkasti, mikä on varsinkin varovaista käsittelyä vaativien tavaroiden siirroissa tärkeää. Aikaisemmin Kone Osakeyhtiöltä hankitut satamanosturit on myös varustettu pyörrevirtasäädöllä. Yhteensä mainittu yhtiö on toimittanut Helsingin satamiin jo 53 nosturia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit