Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koneista apua talon emännälle, uusia töitä tullut tilalle

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Pakastekaapit ovat vielä verraten harvinaisia meillä Suomessa.
Pakastekaapit ovat vielä verraten harvinaisia meillä Suomessa.

Nykyaikaiset talouskoneet ovat matkalla entistä suuremmassa mitassa maatalouksien keittiöön emännän avuksi, vaikka maatalouksien koneellistamisessa onkin pääpaino ulkotöiden puolella. Mutta ennen kuin voidaan ryhtyä puhumaan maatilan maatalouden keittiön koneellistamisesta, täytyy olla sähkö ja vesi. Ja näistä kaupunkilaisen näkökulmasta katsottuna alkeellisistakaan mukavuuksista eivät läheskään kaikki maataloudet ole vielä päässeet osallisiksi. Niin kauan kuin sähkö ja vesi puuttuvat talosta on emännän taakka tosiaankin raskas, sillä hänen osakseen, ihme kyllä on yleensä langennut raskaat vesien kanto ja navettatyöt.

Kun taloon saadaan sähkö ja lypsykone, saadaan isäntäkin keittiöön, jolloin naisen asema osittain helpottuu, mutta senkin jälkeen joutuu hän vielä usein hoitamaan raskaan maitoastioiden pesemisen ja kukaties täysinäisten maitotonkkien raahaamisen tienvarteen.

Suurta työnhelpotusta merkitsevät maidonjäähdytyslaitteet ja sitten päästäänkin pesukoneeseen, jollainen on kertoman mukaan jo joka toisessa suomalaisessa kotitaloudessa. Kymmenen vuotta kestäneen pyristelyn jälkeen näyttää pakastekaappi nyt tekevän tuloaan oikein voimallisesti koteihin ja nimenomaan maatalouksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit