Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulli tehostaa ulkomaille matkustavien tarkastuksia

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Ulkomaille matkustavien on nyt syytä entistä tarkemmin huolehtia siitä, että heillä ei ole mukanaan Suomen Pankin sallimaa enimmäismäärää 200 markkaa enempää Suomen rahaa mukanaan astuessaan tulliselvitykseen. Tullihallitus on nimittäin nyt saanut ohjeet valuutan vientiä koskevien määräysten valvonnan tiukentamisesta. Niiden rikkominen voi viime hetkessä estää aiotun matkan tai lykätä sitä. Seurauksena voi olla myös syyte tullirikoksesta.

Tähän asti varsinaisen matkustajaliikenteen tullivalvonta on pyritty pitämään lievänä, mutta nyt sitä joudutaan kiristämään, sanoi tullitarkastaja, varatuomari Olavi Nurminen tullihallituksesta. Eilen tullihallituksessa pidettiin asiaa koskeva neuvottelu ja yksityiskohtaiset informaatiot lähetetään pian.

Maasta lähtevien valvonta järjestetään ehkä samaan tapaan kuin ulkomailta tulevienkin. Pistokokeet saatetaan ottaa käyttöön. Tällöin lähteville ilmeisesti selvitetään kovaäänisellä valuuttamääräykset ja kehotetaan tallettamaan ylimääräinen raha pankkiin ennen tulliselvitykseen menoa. Jos tämän jälkeen tarkastuksessa tavataan ylimääräistä rahaa, saattaa matkallelähtö estyä tai lykkäytyä, sanoi varat. Nurminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit