Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Lontoo ja Oslo" vastakkain Eftan pääministeri- kokouksessa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Holger Eklund Lehtikuva
Juoksujalkaa pistelivät Suomen Valtuuskunnan johtajat eilen aamulla kohti lentokonetta, jolla he matkustivat Wieniin, Eftan huippukokoukseen. Valtuuskuntaan kuuluvat pääministeri Johannes Virolainen (kesk.), ulkoministeri Ahti Karjalainen (vas.), osastopäällikkö Reino Honkaranta, suurlähettiläs Pentti Talvitie, pankinjohtaja Reino Rossi, ylijohtaja Kalervo Hentilä, lähetystöneuvos Osmo Lares ja jaostosihteeri Kurt Uggeldahl. Kuvassa oikealla rouva Kaarina Virolainen.
Juoksujalkaa pistelivät Suomen Valtuuskunnan johtajat eilen aamulla kohti lentokonetta, jolla he matkustivat Wieniin, Eftan huippukokoukseen. Valtuuskuntaan kuuluvat pääministeri Johannes Virolainen (kesk.), ulkoministeri Ahti Karjalainen (vas.), osastopäällikkö Reino Honkaranta, suurlähettiläs Pentti Talvitie, pankinjohtaja Reino Rossi, ylijohtaja Kalervo Hentilä, lähetystöneuvos Osmo Lares ja jaostosihteeri Kurt Uggeldahl. Kuvassa oikealla rouva Kaarina Virolainen. Kuva: Holger Eklund Lehtikuva
(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Wien, 23.5. (Veikko Pajunen)

Wienissä alkaneessa Eftan pääministerikokouksessa ovat vastakkain kaksi ehdotusta: Eftan lujittaminen Oslon päätöksen malliin ja toisaalta Englannin kannattama yleiseurooppalainen linja. Pääministeri Wilson on nimittäin tähdentänyt Eftan ja EEC:n välisen sillan rakentamisen välttämättömyyttä.

Englannin ja EEC:n vastaisista suhteista hän totesi haastattelussa, ettei kukaan tällä hetkellä uskonut, että Englanti ja muut "asianomaiset maat" – ilmeisenä viittauksena Itävaltaan – voisivat nykytilanteen vallitessa liittyä talousyhteisöön.

"Mutta jos nykytilanne sulkee pois EEC:n ja Englannin lähestymisen, ei se suinkaan merkitse sitä, että odottelisimme rauhassa seuraavien 30 vuoden ajan tekemättä mitään Euroopan vakavan taloudellisen hajaannuksen selvittämiseksi", hän sanoi.

 – Pääministeri Virolainen saapui Wienin lentokentälle paria tuntia aikaisemmin, ja hänen valtuuskuntaansa oli vastassa Itävallan ulkoministeri Bruno Kreisky.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit