Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teollisuusneuvos eli vaatimattomasti

Jaakko Isosaari 1950–2015

Ihmiset
 
Jouko Ketola
Jaakko Isosaari
Jaakko Isosaari

Teollisuusneuvos Jaakko Ilmari "Jaska" Isosaari kuoli kotonaan saamansa sairauskohtauksen jälkeen Ylihärmän terveyskeskuksessa 2. toukokuuta. Hän oli 64-vuotias, syntynyt Ylihärmässä 10. elokuuta 1950.

Isosaari työskenteli koko elämänsä ajan perheyhtiö MSK Group -konsernin johtotehtävissä. Hän tapasi kertoa, miten aloitti tehtaalla viisivuotiaana erilaisissa aputöissä ja vain koulut keskeyttivät välillä hyvin alkaneen työuran.

Isosaari aloitti uransa kehitystehtävissä ja kehitysjohtajan tehtävästä hänet nimitettiin Junkkari-yhtiön toimitusjohtajaksi 1979. Toimitusjohtajakauden jälkeen hän työskenteli viiden konserniyhtiön hallitusten puheenjohtajana vuodesta 1998 alkaen.

Perheyritys oli Isosaarelle hyvin rakas. Hän halusi työllistää ennen kaikkea ylihärmäläisiä ja pohjalaisia, eikä halunnut siirtää tehtaan tuotantoa halvemman työvoiman maihin. Kun väkeä jouduttiin joskus vähentämään, hän kärsi siitä suuresti.

Vanhemmiltaan perityn yrityksen hän siirsi seuraavalle sukupolvelle yhtenä Pohjanmaan menestyvimpänä yrityksenä.

Perheyritys MSK Group -konsernin johtamisen lisäksi Isosaari oli kehitys- ja sijoitusyhtiö Harmadan perustajajäsen, pitkään hallituksen puheenjohtaja ja kuolemaansa saakka hallituksen jäsenenä. Yhteiskunnallisesta kiinnostuksesta kertoo toiminta monissa eri luottamustehtävissä, muun muassa Härmänmaan vientikillan perustajana sekä hallituksen jäsenenä.

Hän oli pitkään Pohjanmaan Teknologiateollisuuden Piiriyhdistyksen hallituksen jäsen. Vuodesta 2005 alkaen hän oli Teknologiateollisuus-yhdistyksen hallituksen jäsen.

Teollisuusneuvoksen arvonimi Jaakko Isosaarelle myönnettiin 2007. Suomalaisen Työn Liiton kultainen avain myönnettiin 2001, Keskuskauppakamarin kultainen ansiomerkki 2002 ja Suomen Yrittäjien kultainen yrittäjäristi 2006.

Isosaari oli ihmisenä vaatimaton, ystävällinen ja hyväsydäminen. Hän halusi hyvää läheisilleen ja työntekijöilleen. Hän eli vaatimatonta elämää, eikä koskaan korostanut omia saavutuksiaan.

Isosaaren saavutukset perheyrityksen johtamisessa olivat suuria. Hän oli ehdottomasti yksi Pohjanmaan parhaimmista yritysjohtajista.

Muutama vuosi sitten eräs tuttu yritysjohtaja kuoli hallituksen kokouksen jälkeen. "Jaska" totesi, että hieno tapa lähteä on kaatua saappaat jalassa. Näin hän sai tehdä.

Jouko Ketola

  
Kirjoittaja on
Jaakko Isosaaren ystävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit