Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erityishenkilökunta, "lappuliisat" tarpeen pysäköinnin valvomiseksi

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Seppo Heinonen Lehtikuva
Pysäköintimittareita on Helsinkiin laitettu tähän mennessä 486 kappaletta ja vielä tämän vuoden puolella niitä on tulossa lisää. Mittarit ovat sähkölaitoksen valvonnassa ja niitä rahastaa ja valvoo kaksi miestä.
Pysäköintimittareita on Helsinkiin laitettu tähän mennessä 486 kappaletta ja vielä tämän vuoden puolella niitä on tulossa lisää. Mittarit ovat sähkölaitoksen valvonnassa ja niitä rahastaa ja valvoo kaksi miestä. Kuva: Seppo Heinonen Lehtikuva

Pysäköintimittarien rivistöjen laajentuessa pääkaupungissa niiden valvonnan uudelleenjärjestely on tullut ajankohtaiseksi. Jotkut autoilijat pitävät epäasiallisena muun kuin poliisiviranomaisen harjoittamaa valvontaa. Toisaalta useat autoilua lähellä olevat järjestöt, mm. Moottoriliikenteen keskusjärjestö ja viranomaiset suosittelevat erityisen valvontahenkilökunnan palkkaamista tähän tehtävään, ulkomailla tästä on saatu myönteisiä kokemuksia, jolloin poliisin työpaine vähentyisi.

Tukholman "Lapp-Lisat" edustavat uutta ammattikuntaa, pysäköintivalvojia. Näiden "Lappu-Liisojen" tulo katukuvaan on otettu myönteisesti vastaan Tukholmassa. Heitä on 500 ja he hoitavat pysäköinnin valvontaa kokopäivätyönään. Pysäköinnin valvonta kaipaisi tarkistusta myös Helsingissä.

 – Valvontakysymyksen järjestämisen kanssa pitäisi muuttaa myös rangaistussäädöksiä. Nythän pysäköintirikkeestä seuraa päiväsakkoa sitä edeltävine kuulusteluineen ja oikeuskäsittelyineen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit