Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsisataman 6-raiteinen ratapiha valmis Marian sairaalan kupeessa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Marian sairaalan alueelta purettujen vanhojen sairaalarakennusten paikka on jätetty purkamisen päätyttyä siivoamatta. Tähän paikkaan rakennetaan sairaalan paikoitusalue.
Marian sairaalan alueelta purettujen vanhojen sairaalarakennusten paikka on jätetty purkamisen päätyttyä siivoamatta. Tähän paikkaan rakennetaan sairaalan paikoitusalue. Kuva: Lehtikuva

Helsingin vanhin sairaala Maria on varsinkin Mechelininkadun puolelta katsottuna oikean tynkäsairaalan näköinen, ja mikäli Helsingin kaupungin suunnitelmat kahdeksankaistaisesta kehätiestä ja Länsisataman uudesta ratapihasta toteutuvat, tästä sairaalasta jäänevät jäljelle vain vuonna 1954 valmistunut keskusrakennus ja saneerattu talousrakennus, jotka yhdessä muodostaisivat läntisten kaupunginosien ensiapusairaalan. On ollut myös puhetta jonkinlaisen uuden siipirakennuksen rakentamisesta mainittujen rakennusten lisäksi. Ratapiha on jo kuuden raiteen osalta valmis.

Marian alueelta purettiin lopultakin kaksi vanhaa Mechelininkadun varressa ollutta sairaalarakennusta niiden huonon kunnon vuoksi. Paloviranomaiset olivat kieltäneet niiden käytön potilaiden hoitoon. Näiden rakennuspaikka ammottaa nyt Mechelininkadun puolelle aivan kuin juuri päättyneen purkamisen jäljillä, vaikka siitä on aikaa vuoden verran. Tähän paikkaan tehdään sairaalan paikoituskenttä, jollaista Marian sairaalalla ei ole tähän asti ollutkaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit