Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkoholilainsäädäntö syynä ravintolaruokien kalleuteen

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Ravintoloidemme kalleus ja alkoholilainsäädäntömme vanhanaikaisuus olivat keskeisiä asioita rehtori Aake Pesosen pitämässä esitelmässä Suomen liikemiesyhdistyksen kuukausikokouksessa eilen.

Puheessaan esitelmöitsijä tähdensi matkailun tuoman valuutan vaikutusta sen moninaisen kerrannaisvaikutuksen takia mikä matkailijan paikkakunnalle jättämällä rahalla on.

Maassamme on nykyisin 685 anniskeluoikeuksin varustettua ravintolaa eli yksi 7.000 asukasta kohden. Ruotsissa vastaava luku on 4.800 ja Ranskassa 90.

Suomalaiset ravintolat ovat kokonaisuudessaan korkeata luokkaa, mikä tietää suuria yleiskustannuksia. Yksinkertaiset kansanravintolat puuttuvat maastamme.

Anniskeluravintoloittemme koko on myös liian suuri ja sen vuoksi ne toimivat suuren osan vuodesta tyhjäkäynnillä.

Keittiön taso on korkea, sillä pohjana ovat ranskalainen ja vanha venäläinen keittiö. Valitettavaa on todeta, että suomalaiset eivät ravintolassa käydessään yleensä syö.

Ruoka tosin on ulkomaihin nähden kallista, koska muualla ravintoloitsija saa vapaasti hinnoitella myymänsä alkoholin, kun taas meillä Alkoholiliike määrää juomista saatavan bruttovoiton. Tämän vuoksi on suomalaisen yrittäjän pyrittävä peittämään liikekulunsa vapaasti hinnoiteltavilla artikkeleilla eli ruoalla ja alkoholittomilla juomilla.

Siksi virvokejuomapullo maksaa enemmän kuin olutpullo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!