Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestäytynyttä painostusta värillisiä kohtaan Englannissa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lontoo. 1 . 6. (Olavi Aarrejärvi)

Hallituksen rotuohjelman toteuttaminen vaarassa

"Värillisillä ei ole mitään asiaa meidän katumme varrella, myykää talonne ja muuttakaa muualle. Tämä on valkoisten aluetta. Muuttakaa ennen kuin meidän talojemme hinnat romahtavat." Tämä hätkähdyttävä sanoma tervehti parisen päivää sitten erästä jamaikalaista perhettä, joka muutti omaan pieneen taloonsa Rowley Regis-nimisessä kaupungissa Birminghamin läheisyydessä.

Asennoituminen ei ole poikkeuksellista, mutta mainittu tapaus on ainutlaatuinen Englannissa sen, johdosta. että "tervehdyksen" on allekirjoittanut lähes 80 omakotitalon omistajan yhdistys. Sellaisena se on hätkähdyttävä osoitus laajimmasta ja järjestäytyneestä ja lisääntyvästä suvaitsemattomuudesta Englannin miljoonaa värillistä kohtaan.

 – Jamaikalainen terästyöläinen muutti vaimonsa ja neljän pienen lapsensa kanssa mainitun pikkukaupungin uudelle asuma-alueelle viikonvaihteessa. Perheenpää, joka on asunut Englannissa jo 13 vuotta, maksoi talosta suunnilleen 30.000 markkaa. Asutusalue, jonka pääosan muodostaa pitkä pienien talojen reunustama katu, rakennettiin kolmisen vuotta sitten, ja se käsittää 80 rakennusta. Miltei kaikki talonomistajat kuuluvat asukkaiden yhdistykseen, ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki allekirjoittivat perheelle osoitetun tervetulotoivotuksen, ja samoin he ovat allekirjoittaneet sopimuksen, ettei taloja myydä muille kuin valkoisille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit