Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin prinssi Wilhelm kuollut

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Tukholma, 5.6. (Maija-Liisa Heini)

Helluntain viettoon valmistuneet ruotsalaiset kohtasi lauantaina surusanoma. Prinssi Wilhelm oli aamulla kuollut södermanlandilaisessa linnassaan Stenhammarissa. Kuningas Kustaa VI:n nuorempi veli oli kuollessaan 80 vuoden ikäinen.

Loppu ei tullut aivan odottamatta, sillä kuluneen talven tiedettiin muodostuneen prinssi Wilhelmille erittäin raskaaksi. Kaksi keuhkopussintulehdusta ja lopulta keuhkoputkikatarri mursivat lopulta hänen voimansa. Kuolema kohtasi prinssin varhain aamulla hänen nukkuessaan.

 – Prinssi Wilhelm nautti kotimaassaan erittäin suurta suosiota. Hän oli kultivoitu, vaatimaton ja luonnollinen, aristokraatti sanan parhaassa merkityksessä. Kuninkaan poissaollessa hän joutui useasti toimimaan sijaishallitsijana, viimeksi vuoden 1964 marraskuussa.

Suomessa muistetaan lämmöllä ja kiitollisuudella prinssi Wilhelmiä, joka monissa eri vaiheissa on osoittanut maatamme kohtaan lämpöä ja avuliaisuutta. Ensimmäistä kertaa Suomessa v. 1925 vanhempiensa ja veljensä kanssa valtiovierailulla käytyään prinssi Wilhelm asettui talvisodan alkaessa pohjoismaisen Avun Suomen keskuksen johtoon, missä suoritti suuriarvoisen työn. Sodan jälkeen Suomessa vieraillessaan hän joutui sydämellisen, spontaanin juhlinnan kohteeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit