Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutta elokuvaa tehdään Helsingissä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Jörn Donnerin viime viikolla Helsingissä aloittaman filmaustyön ohella Tukholman päivälehdet julkaisivat viikon lopussa laajoja kuvauksia tästä Sandrewin ja Fennadan yhteistuotannosta "Täällä alkaa seikkailu". Myös nuoret, täysin kotimaiset elokuvantekijät saivat viikon aikana työnsä alulle.

 – Kurkvaara aloittelee näinä päivinä "Kielletyn kirjansa" filmaamista. Sen aihe, kuten tunnettua, liittyy kohuttuun Salama-jupakkaan, mutta elokuvassa tavoiteltaneen kirjailijan sananvapauden laajempaakin ja periaatteellista selvittelyä ja myös kiistelty kirjailija on ollut neuvonpidossa käsikirjoituksen tekijän, Markku Lahtelan sekä tuottajaohjaaja Kurkvaaran kanssa.

Runoilija-näyttelijä Pekka Haukinen esittää elokuvan pääosaa kirjailijana, hänen vaimonaan on Sinikka Hannula ja kolmannessa suuressa osassa eräänä pappismiehenä on Yrjö Tähtelä. Musiikin säveltää Kari Rydman.

Kari Rydmanin tähän asti syystä arvostettua elokuvamusiikkia kuullaan myös toisessa tämän kesän aikana valmistuvassa suomalaisessa elokuvassa, Filminorin näinä päivinä starttaamassa helsinkiläisfilmissä, joka vielä ei ole saanut nimeäänkään ja joka ohjaaja Risto Jarvan määritelmän mukaan on kylläkin "iloinen tarina, mutta ei varsinaisesti komedia."

Tapahtumat sijoittuvat Helsinkiin ja henkilöt ovat nuorenpuoleisia helsinkiläisiä: miehinen päähenkilö – Jaakko Pakkasvirta – on aikakauslehden toimittaja, naispääosassa lentoemäntänä on Anneli Sauli; muissa tehtävissä on Eija Pokkinen mannekiinina, Kaisa Korhonen opiskelijana ja valokuvaajana mainosgraafikko Heikki Hämäläinen. Käsikirjoitus on valmistunut ryhmätyönä lähinnä viiden hengen voimalla – tekemässä ovat olleet ainakin filmin kuvaaja Antti Peippo, ohjaaja sekä Pentti Saarikoski ja Pakkasvirta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit