Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrityskonsultti hallitsi myös tenniksen

Raine Björkholm 1936-2015

Ihmiset
 
Pentti Ajo
Raine Björkholm
Raine Björkholm

Kauppatieteen lisensiaatti Raine Kalevi Björkholm kuoli 25. huhtikuuta Espoossa. Hän oli 78-vuotias, syntynyt Helsingissä 7. marraskuuta 1936.

Sota-ajan myllerrykset veivät juuri kouluikään tulleen Björkholmin muutamaksi vuodeksi sotalapseksi Ruotsiin. Koulut hän kävi kuitenkin pääosin Helsingissä Suomeen palattuaan. Valmistuttuaan ylioppilaaksi 1956 hän opiskeli Svenska Handelshögskolanisssa, jossa hän suoritti kauppatieteen lisensiaatin tutkinnon 1969.

Björkholmin ammattiura jakautui kolmeen vaiheeseen. Aluksi hän jäi opinahjolleen Hankenille opetustehtäviin, mutta siirtyi pian liike-elämän palvelukseen. Kolmannessa vaiheessa hän työskenteli yksityisyrittäjänä.

Hän työskenteli ensin IBM-yhtiössä Helsingissä tietokone-edustajana ja siirtyi Osloon Asbjörn Habberstad A/S:n konsultiksi ja johdon kouluttajaksi 1969. Björkholm oli vuonna 1972 perustamansa PM Consultants -yhtiön omistaja ja toimitusjohtaja. Vuosien myötä tämä asema toi hänelle hallitusammattilaisen tehtäviä kymmenissä suomalaisissa yrityksissä.

Konsulttina Björkholmin painopistealueeksi muodostuivat yksityisyritysten sukupolvenvaihdokset.

Koulupoikana Raine asui Helsingin Töölössä ja tutustui Väinämöisen kentän tuntumassa pallopeleihin, mikä osaltaan lienee johdattanut hänet mieliharrastukseensa tennikseen. Aikaa ja tarmoa hänellä riitti myös jazz-musiikkiin seuraamiseen ja nuorempana hanurilla ja huuliharpulla soittamiseenkin.

Suomen Tennisliiton hallituksen jäsenenäkin ollut Björkholm matkasi maata ja maailmaa kilpatennistä pelaten. Hänen kokoelmiin kertyi muun muassa 30 Suomen-mestaruusmitalia senioritason eri pelisarjoista.

Lähipiirissään Raine Björkholm tunnettiin vapaamielisenä, huumorintajuisena ja huolehtivaisena ystävänä.

Pentti Ajo
Kirjoittaja on
Raine Björkholmin ystävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?