Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Englannin Berlinaalifilmi meillä sensuurin kiellossa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Veitsi vedessä – Polanski viimeistelee parhaillaan Englannissa filmaamaansa "Inhoa". Tässä ohjaaja kuvaamassa pääosan naisnäyttelijätärtään, meillä lähinnä Cherbourgin sateenvarjoista tunnettua Catherine Deneuvea.
Veitsi vedessä – Polanski viimeistelee parhaillaan Englannissa filmaamaansa "Inhoa". Tässä ohjaaja kuvaamassa pääosan naisnäyttelijätärtään, meillä lähinnä Cherbourgin sateenvarjoista tunnettua Catherine Deneuvea.

Roman Polanskin kevättalvella valmistunut "Repulsion" (Inho), jonka Kööpenhaminassa tapahtuneesta koeajosta lehdessämme silloin heti tuoreeltaan kerrottiin ja joka on valittu tämänkesäisille Berliinin filmijuhlille Englannin edustuselokuvaksi, on meillä joutunut sensuurin kokonaan kieltämäksi.

 – Inhon esityskiellon perusteluna mainitaan, että se on "mielenterveydelle vaarallinen ja raaistava".

Kööpenhaminassa todettiin keväällä yhteen ääneen mm., että Polanski Inhollaan lyö itsensä Hitchcockin laudalta. Hurjimman laatuista shokki-ohjelmaa hänen uusi elokuvansa kyllä onkin. Mutta se on myös poikkeuksellisen hienoa, osaavaa ja tehokasta elokuvaa ja täysipainoista psykologista kuvausta erään nuoren naisen orvonkarmeasta kohtalosta suurkaupungin keskellä: seksuaalisten estymien vaivaama tyttö, joka tuntee sairaalloista vastenmielisyyttä, inhoa koko miessukupuolta kohtaan sekä etenkin kaikkea seksuaalista kanssakäymistä kohtaan – ja samalla kaipaa sitä rajattomasti! – joutuu "otollisissa olosuhteissa", ts. yksinjätettynä nopeassa tahdissa aste asteelta yhä vahvemmin harhojensa valtaan. Polanski itse kertoi kuvaavansa Inhonsa erästä Pariisissa läheltä seuraamaansa tositapausta, ja erittäin tarkan havainnon jälkeä ilmaiseekin koko elokuva: koko tytön tyyppi sinänsä (Cherbourgin sateenvarjojen tyttö, Catherine Deneuve) erinomaisen oikea, samoin kaikki hänen pienet eleensä (ryhti, käsien liikkeet, ilmeet) ja reaktionsa, samoin ääniefektit, joiden merkitys tytön harhojen maailmassa on oleellisen tärkeä. Puolalainen Polanski, jonka ensimmäinen Englannissa tekemä elokuva "Inho" on, on itse kirjoittanut myös filmin käsikirjoituksen. Hän kertoi keväisessä lehdistötilaisuudessa Kööpenhaminassa, että hän antoi sen Englannin sensuuriviranomaisille tarkasteltavaksi ennen kuin lainkaan ryhtyi filmaamiseen. Siellä hyväksyttiin käsikirjoitus, joka oli erikseen alistettu myös alan asiantuntijain tutkittavaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit