Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vilskettä uimarannoilla – merivesi jo uimakelpoista

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Veden lämpö Munkkiniemessä 21 astetta

Kesä on tullut, todetaan jo Helsingin uimarannoillakin, sillä meriveden lämpötila saavuttaa uusia kesän huippulukemia. Arkipäivästä huolimatta ovat rannat täynnä innokkaita auringonpalvojia, joista monet uskaltavat jo heittää "talviturkkinsa" pois. Kun uimakoulut vielä viikon vaihteessa avaavat ovensa, voidaan todeta kesäkauden todella alkaneen rannoilla.

Veden lämpö vaihteli eilen Helsingin uimarannoilla jonkin verran eri mittausajoista ja rannan sijainnista riippuen. Korkein lämpötila mitattiin Munkkiniemen uimalassa, jossa meriveden lämpö oli puolen päivän jälkeen 21 astetta.

Uimalasta kerrottiin, että jos sää pysyy vielä viikon ajan yhtä lämpimänä, on uimalan vesi koko kesän säistä riippumatta lämmintä. Suojaisen sijaintinsa takia pystyy näet uimalan vesi varastoimaan tehokkaasti lämpöä.

 – Aurinko oli houkutellut runsaasti helsinkiläisiä rannoille. Hietarannassa oli eilen noin 1.000 auringonpalvojaa. Munkkiniemestä ilmoitettiin, että siellä oli parhaillaan 100 vedessä ja saman verran nautti auringosta rannalla. Lukemat Seurasaaressa ja Marjaniemessä olivat 400 ja 300.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit