Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäähallia 16 kuukautta

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Pentti Koskinen
Miehiä, lähinnä opiskelijoita, Etelä-Amerikasta saakka on rakentamassa Helsinkiin jäähallia. Vasemmalla Hector Aponte Kolumbiasta ja oikealla Gustavo Hvila Ecuadorista, molemmat arkkitehtiylioppilaita. Taustan muodostaa tulevan hallin pohjoissivu.
Miehiä, lähinnä opiskelijoita, Etelä-Amerikasta saakka on rakentamassa Helsinkiin jäähallia. Vasemmalla Hector Aponte Kolumbiasta ja oikealla Gustavo Hvila Ecuadorista, molemmat arkkitehtiylioppilaita. Taustan muodostaa tulevan hallin pohjoissivu. Kuva: Pentti Koskinen

Vuosi tai pari sitten pidettiin asiaa maailman vaikeimpana juttuna: – valtuustossa kinasteltiin, nahisteltiin, jaariteltiin ja puhuttiin välillä asiaakin; istunnot venyivät yömyöhäiseen. Yksinkertaiselta vaikuttavaan kysymykseen: rakennetaanko Jäähalli Helsinkiin vai ei, tuhrattiin aikaa enemmän kuin jääkiekkoilun maailmanmestaruuskisoihin yhteensä sotien jälkeen. Kun kaupunginvaltuusto vihdoin 19. helmikuuta 1964 kymmentä minuuttia ennen puolta yötä sanoi kyllä, oli jäähallin visakiekko kangettu periaatepöydän äärestä käytännön linjalle. Lähes yhdeksän kuukautta kestäneen teoreettisen jakson jälkeen allekirjoitettiin urakkasopimukset 4. marraskuuta. Kustannusarvio oli turvonnut alkuperäisestä 4,4 miljoonan laskelmasta 9,5 miljoonaan. Kaivinkoneen hammas pureutui routaiseen maahan joulukuun alussa vanhan Jäästadionin tuntumassa; Palloilualueen tenniskentät murenivat ja samoin pian myös aikansa elänyt Jäästadion. Kesäkuun 14. päivään 1965 mennessä on paikalle kohonnut tulevan jättiläishallin vielä risainen mutta päivä päivältä selkeämpiä piirteitä saava hahmo. Miljardikompleksin on laskettu olevan valmiina 1966 tammikuun loppuun mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit