Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seurasaaren rauha vetää runsaasti matkailijoita

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Kainuun vanha maalaistalo saatiin valmiiksi alkukesästä. Kuvassa talon emäntä neiti Salme Kuutti tarkastelee Seurasaari-säätiön toiminnanjohtajan Yrjö Kostermaan kanssa porstuan seinällä olevaa tuohikonttia.
Kainuun vanha maalaistalo saatiin valmiiksi alkukesästä. Kuvassa talon emäntä neiti Salme Kuutti tarkastelee Seurasaari-säätiön toiminnanjohtajan Yrjö Kostermaan kanssa porstuan seinällä olevaa tuohikonttia.

Seurasaari tuuheine metsineen, avarine rantamaisemineen ja ulkomuseorakennuksineen on keidas lähellä pääkaupunkimme sydäntä, jonka rauhaan löytävät tiensä suomalaisten lisäksi myös lukuisat ulkomaalaiset. Viime kesänä vieraili Seurasaaressa noin 40000 ihmistä, eivätkä tässä luvussa ole mukana ne 20.000, jotka osallistuivat juhannusjuhliin. Seurasaari on paikka, jossa ei vain pistäydytä, vaan siellä viivytään ja sinne palataan yhä uudelleen ja uudelleen, kertoivat dosentti Toini-Inkeri Kaukonen ja toiminnanjohtaja Yrjö Kostermaa, jotka eilen selostivat Seurasaaren uudistuksia ja juhannusjuhlien viettoa.

Tänä kesänä avasi Seurasaari porttinsa jo helluntaina, jolloin siellä vieraili tuhatkunta kansallispukuista lasta tanhuamassa. Helsinki-päivää vietettiin myös Seurasaaressa ja karjalaisten päivien praasniekka-juhla pidettiin Karjala-talon pihalla. Joitakin uudistuksia on myös saatu täksi kesäksi Seurasaareen. Etelä-Pohjanmaan talon vaateluhtia on täydennetty Kuortaneelta saaduilla vällyillä ja kuviopeitteillä. Samoin on Pohjanmaan ruotsalaisen talon vaateluhtiin saatu täydennystä. Kahiluodon Turun juhannus kartanon vanha sali on restauroitu ja sen kustavilaistyyliset huonekalut on päällystetty Kansallismuseossa kudotulla pellavakankaalla. Maalaiskaupan seinään on myös ilmestynyt postilaatikko, joka tyhjennetään viisi kertaa viikossa. Kaikki siihen laitettu posti leimataan erikoisella Niemelän torpan kuvaleimalla. Parhaillaan on myöskin painossa uusi postikorttisarja, joka esittelee monipuolisesti suomalaista kansanperinnettä. Niemelän torpan pihalla tepastelee kukko kanalaumoineen ja lammaskatras on myös ilahduttamassa kaupunkilaislapsia.

Vuoden kohokohta Seurasaaressa on kuitenkin juhannusjuhla, joka suo tänä kesänä jälleen entistä monipuolisemmat puitteet kesän suuren juhlan vietolle. Juhannusjuhlat alkavat jo päivällä klo 13.00 ja jatkuvat aina yhteen saakka yöllä suoden viihdykettä kaikenikäisille. Peräti 30 kokkoakin on rakenteilla. Tällä kertaa on pantu pääpaino maakunnallisille erikoisohjelmille ja mukana ovat Kainuu, Karjala, Häme ja Savo. Kirkkovene morsiuspareineen saapuu myös puolen yön aikaan kokkorantaan sytyttämään pääkokkoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit