Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merellisen menneisyyden muistomerkit ovat nopeasti katoamassa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Ainoa säilynyt puinen purjelaivamme Sigyn odottaa Turussa kohtalonsa täyttymistä.Korjattavaa olisi vaikka kuinka paljon, mutta rahat puuttuvat.
Ainoa säilynyt puinen purjelaivamme Sigyn odottaa Turussa kohtalonsa täyttymistä.Korjattavaa olisi vaikka kuinka paljon, mutta rahat puuttuvat.

Maarianhaminan museolaivan, nelimastoparkki Pommernin ylläpito on käynyt niin kalliiksi, että lähes ainoa mahdollisuus sen säilyttämiseksi on, että laivasta tehdään merimieskoulu Suomen Joutsenen malliin. Turun toinen museolaiva Sigyn alkaa mädäntyä, eikä varoja korjauksiin näytä löytyvän mistään. Maamme suurimman merikaupungin ainoa museolaiva, sukellusvene Vesikko on ollut pari vuotta näytteillä Suomenlinnassa, mutta sen sisustus on vielä entisöimättä. Perinteikäs sisävesilaivastomme edustaja Prinsessa Armada on Lappeenrannassa kahvilana, ja tämä tervahöyry voidaan säilyttää toistaiseksi nipin napin.

 ––Turun museolaivan, Sigynin runko on tällä hetkellä huono. Nykyisessä kunnossa ja nykyisellä hoidolla se voi arvion mukaan kestää korkeintaan kymmenen vuotta, sanoi laivan vartijana toimiva merimies Evert Mattsson suorittaessaan korjaustöitä hänelle rakkaaksi käyneellä aluksella. Mattsson on lähtenyt merille jo 16-vuotiaana. Kiertänyt purjelaivojen aikana maailman suuret vedet ja viettää nyt vanhuuden päiviään edelleen meren tuntumassa. Sigyn on hänelle kuin rakas oma lapsi ja hän tuntee syvää huolta aluksesta, jonka kunto heikkenee heikkenemistään, niin että sitä tällä hetkellä voi sanoa aika huonoksi. Pahin on tilanne keskimaston eli ison maston kohdalla. Sen alaosa on mätä ja koska tahansa on pelättävissä maston kaatuminen, sanoi Mattsson. Se on kertakaikkiaan pakko ottaa alas ja tämä piti tehdä jo keväällä, mutta ei ollut rahoja. Nyt on parhaillaan uusittavana ankkuripeli, jota ilman taas mastoa ei voida tehdä. Ankkuripelin korjausta varten on tarvittava puutavara saatu hankituksi, mutta lasku on vielä maksamatta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit