Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Välkkyvät valot vetivät Pilvi Salosta puoleensa – "Haistan flipperipölyn missä ja koska tahansa"

Innokkaan harrastajan mukaan jokaisen flipperin lasin alla on oma pieni maailmansa

Ihmiset
 
Ville Vanhala
Juha Metso
Pilvi Salonen on 28-vuotias opiskelija Kouvolasta ja innokas flipperien harrastaja.
Pilvi Salonen on 28-vuotias opiskelija Kouvolasta ja innokas flipperien harrastaja. Kuva: Juha Metso
HSTV:n Mun juttu -videosarjassa ihmiset esittelevät asioita, joista on tullut heidän intohimonsa.

"Voin haistaa flipperipölyn missä ja koska tahansa, vaikka en ole pelaamassa. Flipperipölyä syntyy, kun flipperin lasin alla oleva lika lämpenee pelatessa. Se on elektronista katkua.

Kun haistan flipperipölyn, niin minun on miltei pakko päästä flipperin äärelle.

Pelasin flipperiä ensimmäisen kerran kahdeksanvuotiaana. Lomakeskuksen baarin nurkassa välkkyneet valot houkuttelivat minua puoleensa. Monen päivän marisemisen jälkeen isäni antoi minulle lopulta viiden markan kolikon, että pääsin pelaamaan.

Seuraavan kerran pelasin flipperiä vasta vuonna 2008, kun olin nykyisen miesystäväni kanssa ensimmäistä kertaa treffeillä. Kävimme elokuvissa ja menimme sen jälkeen huoltoasemalle pelaamaan.

Sen jälkeen olen pelannut satoja flippereitä. Olen osallistunut kilpailuihin Suomessa ja Euroopassa. Miesystäväni on vielä minuakin innokkaampi ja taitavampi pelaaja. Meillä on olohuoneen pöytänä vaakasuora flipperi, jota voi pelata, kun nostaa tavarat sen päältä pois.

Jokaisen flipperin lasin alla on oma pieni maailmansa ja kaikki flipperit kertovat oman tarinansa. Valot ja äänet ovat vihjeitä ja hopeakuula kuljettaa kertomusta eteenpäin. Viimeksi sain pelattua loppuun Gladiators-flipperin tarinan. Tapoin siinä kolmipäisen liskon.

Kerhomme pelihallilla on yli 20 flipperiä. En vielä tiedä, minkä niistä saan seuraavaksi pelattua loppuun. Minulla on monta tarinaa kesken ja vielä monta flipperiä pelaamatta."

Flipperiharrastaja Pilvi Salonen ei pysty vastustamaan pelien houkutusta
Flipperiharrastaja Pilvi Salonen ei pysty vastustamaan pelien houkutusta
Opiskelija Pilvi Salonen harrastaa intohimoisesti flipperin pelaamista. ”Jokaisen fllippelin lasin alla on oma pieni maailmansa, ja kaikki flipperit kertovat oman tarinansa”, kertoo Salonen ja antaa näytteen pelitaidoistaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit