Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahoitusjohtaja kykeni nopeisiin ratkaisuihin

Erkki Linturi 1929–2015

Ihmiset
 
Pentti Mäkelä
Erkki Linturi
Erkki Linturi

Kanslianeuvos Erkki Aatos Linturi kuoli Helsingissä 85-vuotiaana 20. toukokuuta. Hän oli syntynyt Jääskessä 25. marraskuuta 1929.

Linturi suoritti Yhteiskunnallisessa korkeakoulussa kunnallistutkinnon 1953. Samana vuonna hän aloitti lähes 30-vuotisen palveluksen Helsingin kaupungin keskushallinnossa, ensimmäiseksi rahatoimistossa. Kaupunki eli kassakriisiä, ja Linturi joutui läheltä seuraamaan, kuinka kassaan lähes päivittäin haettiin salkulla täydennystä. Se jätti syvän jäljen hänen myöhempään toimintaansa. Kaupungin kassa oli pidettävä maksukykyisenä.

Työn ohella Linturi suoritti Helsingin yliopistossa lainopin kandidaatin tutkinnon. Varatuomarin arvon hän sai 1962. Hänen taitonsa ja työkykynsä havaittiin pian kaupungin johdossa. Välivaiheiden jälkeen hänestä tuli 1961 talousarviopäällikkö ja vuonna 1971 organisaatiota kehitettäessä rahoitusjohtaja.

Vuonna 1982 Linturi kutsuttiin Postipankin johtokunnan jäseneksi. Tässä tehtävässä hän oli, vuodesta 1988 varatoimitusjohtajana, eläkkeelle siirtymiseensä saakka 1993. Postipankissakin kunta-asiat olivat hänelle läheisiä. Hän oli pankin kuntapankin hallituksen jäsen 1984–87 ja puheenjohtaja vuodesta 1988.

Linturi oli pidetty esimies, joka kykeni nopeisiin ja rohkeisiin ratkaisuihin. Rahoitusjohtajana hän nautti poliittisten luottamushenkilöiden arvostusta. Hänelle kertyi iso määrä erilaisia viran ulkopuolisia tehtäviä. Hän oli pitkään esimerkiksi kirkon sopimusvaltuuskunnan puheenjohtaja ja Helsingin evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkohallintokunnan puheenjohtaja.

Vaikka Linturi oli nopea liikkeissään, tehtävien hoitaminen vaati paljon aikaa. Häneltä kysyttiin kerran, ehtiikö hän käyttää silloisessa asunnossa ollutta uima-allasta. Vastaus oli, että kaksi kertaa yössä, kotiin tullessa ja kotoa lähtiessä.

Kotiasioiden hoito jäikin paljolti Linturin vaimon Hilkan kontolle. Linturi arvosti vaimoaan ja tunsi huolta hänelle jättämästään työtaakasta. Eläkkeelle jäätyään Linturi vietti paljon aikaa vaimonsa kanssa. Kesä vietettiin mökillä Köyliössä, syksy Espanjan Aurinkorannikolla ja kevät Teneriffalla. Aviopari ehti elää yhdessä 63 vuotta.

Linturi oli iloinen ystävällinen ja avulis ihminen. Tammisalon VPK:n toiminnan edistäminen oli hänelle tärkeää.

Pentti Mäkelä
Kirjoittaja on Erkki Linturin ystävä ja työtoveri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit