Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehonrakennuksen Suomen mestari päätyi hieromaan Hollywood-tähtiä – "Se oli helppoa, kun en fanita heitä"

Veli-Pekka Niskanen on hieronut muun muassa Kristen Stewartia, Ray Liottaa ja Mickey Rourkea, jolla "oli paha nikamalukkojen ongelma"

Ihmiset
 
Liisa Takala
Entinen kehonrakentaja, urheiluhieroja Veli-Pekka Niskanen on erikoistunut jäsenkorjaukseen. Tällä kertaa tehokäsittelyä saa Kira Paananen.
Entinen kehonrakentaja, urheiluhieroja Veli-Pekka Niskanen on erikoistunut jäsenkorjaukseen. Tällä kertaa tehokäsittelyä saa Kira Paananen. Kuva: Liisa Takala

Hierontapöydällä makaavalta Kira Paanaselta pääsee kipakka kirosana. Hän on Veli-Pekka "Wellu" Niskasen isojen kourien käsittelyssä. Sivusta seurattuna se näyttää kieltämättä hurjalta.

"Voi että tämä sinun lapa", Niskanen valittelee samalla, kun murjoo ja hieroo Paanasen lavan seutua kuntoon.

Kolme nopeaa

Parhaat vinkit terveydestä huolehtimiseen

1 "Painoharjoittelu on ainoa urheilumuoto, jolla voi vahvistaa nivelten jänteitä, jos se tehdään oikein. Se auttaa myös verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä hidastaa ikääntyessä lihasmassan kuihtumista."

 

2 "Kannattaa venytellä säännöllisesti. Istumatyötä tekevän kannattaa välillä käydä slaavikyykyssä hetken. Se venyttää lantion aluetta ja jalkoja sekä auttaa verenkiertoa."

 

3 "Syö terveellisesti ja tarkkaile annoskokoa. Hyvä nyrkkisääntö on, että ateria sisältää nyrkillisen salaattia, nyrkillisen proteiinipitoista ruokaa ja nyrkillisen hiilihydraattipitoista ruokaa. Nauti päivässä kolme ateriaa ja kaksi välipalaa."

Hieronnan jälkeen personal trainerina työskentelevä Paananen kertoo käyneensä Niskasen käsittelyssä vuosia, eli se selvästi toimii.

Niskanen työskentelee tätä nykyä Tampereella ja Helsingissä, mutta vielä vuosi sitten hän hieroi ihmisiä Medellinissä Kolumbiassa. Sinne Niskasen houkutteli Suomen Medellinin-kunniakonsuli Tapio Anttila, johon hän oli tutustunut aiemmin Los Angelesissa. Niskanen kävi ensin Kolumbiassa turistina ja jäi.

Hän pääsi töihin yksityiselle country clubille. Aluksi töitä riitti hyvin, mutta kun ne vähenivät, Niskanen päätti palata Suomeen. Hän ehti kuitenkin tutustua kolumbialaiseen BMX-ratapyöräilyn ammattilaiseen Augusto Castroon, joka on sittemmin siirtynyt menestyneeksi crossfit-kilpailijaksi. Castro on houkutellut Niskasta takaisin Kolumbiaan, sillä hän omistaa neljä crossfit-salia.

"Kyllä se on tavoitteena. Gringolle Kolumbiassa ensimmäiset viisi vuotta ovat verovapaita, elämäntahti on hyvä, keli kunnossa, elämä edullista ja ihmiset ystävällisiä", Niskanen luettelee Kolumbian etuja.

Vuonna 1966 syntynyt puhelias Niskanen on lähtöisin Suonenjoelta. Teini-ikäisenä urheilullisella Niskasella oli lantion kiertymä. Hän kävi hoitamassa sitä paikallisen hierojan luona ja sai kipinän omalle hierojan-uralleen. Hän valmistui urheiluhierojaksi Tampereelta 1990-luvulla, mutta ehti työskennellä myös ravintoloiden vahtimestarina viikonloppuisin ja omistaa pullapuodin tyttöystävänsä kanssa Tampereen kauppahallissa.

"Se oli hieno homma ennen kuin asiakaskunta alkoi harveta taivaan puolelle."

Niskanen halusi myös erikoistua enemmän. Hän on siirtynyt urheiluhieronnasta yhä enemmän jäsenkorjauksen puolelle ja on hankkinut oppia. Opit vaihtuvat vaihtokauppana, Niskanen opettaa hierojille omia taitojaan ja saa heiltä vastineeksi uusia taitoja ja tekniikoita itselleen.

Niskasella on kehonrakennustausta, josta on ollut apua työssä. Kehonrakentajat ovat kiinnostuneita lihaksista ja tuntevat vaivoja omista kokemuksistaan.

Niskanen voitti 1990-luvun lopulla kehonrakennuksen Suomen mestaruuden raskaassa sarjassa ja oli neljästoista MM-kisoissa. "Huomasin jälkeenpäin, että se oli minulle elämänhallintaa, ei egon rakennusta. Otin sen enemmän urheiluna."

Kehonrakennus ja siinä saadut kontaktit veivät Niskasen myös hieromaan Yhdysvaltoihin kuutisen vuotta sitten. Hän oli Los Angelesissa kisällinä ja harjoittelijana maineikkaan kuntosalin kyljessä olevassa hierontakeskuksessa, jonka seinät olivat täynnä huippu-urheilijoiden kuvia. Paikka oli erikoistunut etenkin olkapään ja lonkan alueen kuntouttamiseen, ja siellä treenasi pelikauden ulkopuolella muun muassa NHL-kiekkoilijoita sekä uimareita ja surffareita.

Keskuksessa vaikutti myös tunnettujen filmitähtien personal trainerina työskentelevä Frank Cassavetes, vanha Vietnamin sodan veteraani. Niskanen hieroi Cassavetesiä, joka ohjasi sen jälkeen hänen hierontapöydälleen kuuluisuuksia.

Niskasen käsittelyssä olivat useasti sellaiset elokuvatähdet kuin Kristen Stewart, Ray Liotta ja Mickey Rourke, joka teki uraa myös ammattilaisnyrkkeilijänä. Nyrkkeily oli jättänyt Rourkeen jälkensä.

"Rourke oli siellä salilla ja yksi personal trainer, joka oli asiakkaani, pyysi minut katsomaan häntä. Rourkella oli rintaranka ihan kauhea, hänellä oli paha nikamalukkojen ongelma. Kun Mickey Rourke käski painaa rintarankaa, kysyin, onko hän ihan varma, en halua mitään lawsuitia tästä. Hän sanoi, että anna mennä vaan, hänen vastuullaan. Kyllä se sitten saatiin kuntoon."

Mutkaton savolainen ei hätkähtänyt Hollywood-kuuluisuuksien tullessa hänen hierottavakseen.

"Henkilökohtaisesti se oli helppoa, kun en fanita heitä. Totta kai kunnioitan, mutta olen kaikille samanlainen. Heillä on kaksi kättä ja kaksi jalkaa niin kuin muillakin."

Kaksi kättä ja jalkaa on myös loimaalaisilla iäkkäillä naisilla, jotka matkustavat Niskasen hierottavaksi Tampereelle. Sana on kiirinyt Loimaalla: ensin oli yksi asiakas, joka toi mukanaan toisen ja seuraavalla kerralla heitä oli jo kolme.

"Haen heidät junalta ja ajan meille. Ihan mukavaa, he tuovat aina maalaiskarjalanpiirakoita. Minulla vähän ruis ottaa mahaan, mutta vaikka vähän varpusparvi lentäisi, niin syön ne, on ne niin hyviä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit