Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luola-asutus ja "leiriromantiikka" elävät yhä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Vaikka asuntopula on ankara ja elinympäristöönsä välinpitämättömästi suhtautuvia on keskuudessamme runsaasti, ei tavallisen kansalaisen mieleen sentään tulisi, että osa pääkaupunkimme asukkaista elää jatkuvasti alkeellista luola- ja leirielämää.

Tuskinpa 50 vuotta sitten Helsingin ympärille linnoitusketjua rakentaneet venäläiset aavistivat, että heidän bunkkerinsa tulevaisuudessa palvelisivat pahimmin raiteiltaan suistuneiden alkoholistien ja irtolaisten ryyppäys- ja yömajoina, kuten nyt on asianlaita.

Yhtä yllättävää on, että Helsingin pohjoisiin metsiin leviävä esikaupunkiasutus törmää eräällä seudulla alun kolmattakymmentä henkeä käsittävään tenu-ukkokylään, jossa tislattu neste tippuu rännin nokasta ja suvinen luonto kuuntelee käheistä kurkuista lähtevää ilon – ja surun – vaimeata örinää. Joka tuntee kyseisen alueen tai muuten sattumalta löytää paikalle, voi myös havaita, että pahvi ja lumppu ovat – ainakin asianomaisten mielestä – yhtä käyttökelpoista rakennusmateriaalia kuin puu, teräs tai betonielementit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit