Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koloradokuoriaisten maihinnousu Suomeen pelättävissä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Koloradokuoriainen on kuperan muotoinen ja suuresti leppäkerttuamme muistuttava. Kuvassamme kuoriainen vasemmalla suurennettuna, oik. ylhäällä sama luonnollisessa koossa, alhaalla toukka.
Koloradokuoriainen on kuperan muotoinen ja suuresti leppäkerttuamme muistuttava. Kuvassamme kuoriainen vasemmalla suurennettuna, oik. ylhäällä sama luonnollisessa koossa, alhaalla toukka.

Koloradokuoriaisten eli suomalaisittain sanottuna perunakuoriaisten joukkolöytyminen Baltian maissa ja Leningradin läheisyydessä on herättänyt suurta mielenkiintoa myös Suomen tuhoeläintorjunnasta vastaavissa ammattihenkilöissä.

 – Perunakuoriainen kulkeutui ensi kerran Yhdysvalloista Ranskaan vasta vähän jälkeen ensimmäisen maailmansodan. Sen jälkeen se on levinnyt verraten nopeasti eri maihin esiintyen Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa, Belgiassa, Hollannissa, Englannissa, Saksassa, Italiassa, Sveitsissä, Itävallassa, Unkarissa, Jugoslaviassa, Tshekkoslovakiassa ja Puolassa. Norjassa ja Tanskassa on kuoriaista tavattu, kuten Suomessakin, vain muutamia kappaleita vuosien varrella. Varsinkin Suomenlahden rannikkoalueen maanviljelijöiden olisi syytä tarkkailla perunamaitaan ja jos tapaavat edellä kuvatun kaltaisia outoja kuoriaisia, niin ne on parasta ottaa kiinni ja myrkyttää kuoliaiksi esim. lääkepulloon asetetulla pensiiniin kastetulla pumpulikaasulla, kuten oppikoululaiset hyönteisiä tappaessaan. Kuoriaiset pulloineen on lähetettävä postitse huolella pakattuina ja varustettuna merkinnällä: Tuholaisnäyte. Tuhoeläintutkimuslaitos, Tikkurila, Helsinki. Lähetys on maksuton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit