Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokapäivänseisaus

Ihmiset
 
Seppo Kaisla  

Missä majakanvartija juhlistaa eläkkeelle pääsyään?

 Loistoristeilyllä.

Loistoautoon ei ole varaa, ja kokemusten perusteella loistoautoa kuljettaa harvoin välkky. Jos joku välähtää, se on poliisin kamera.

Ja mistä sitten kertoo seuraava esimerkki?

 Neiti, heitäs kaks päivän pannua.

 Carcon, deux crêpes Suzette, śll vous plait.

Oikein oli: parempi ruoka, parempi kieli.

Kansanäänestyksellä itävaltalaiset äänestivät 1938 Saksan kansan Itävallan kansaa paremmaksi. Tuloksen selkeyttämiseksi muulla tavalla äänestäminen kiellettiin.

Nyt kansanäänestetään demokratian kehdossa, jossa tuloksen selkiyttämiseksi ei tiedetä, mistä äänestetään. Suomalainen ekonomisti kutsui äänestystä farssiksi, vaikka kreikkalainen perinne tuntee vain tragedian, komedian ja näiden varjoon jääneen satyyrinäytelmän. Suomessa kreikkalaisesta kulttuurista tutuin teos lieneekin Fetaa kaikista ovista.

Sen sijaan maassamme tiedetään nyt, että istuminen on vaarallista kuin tupakointi tai rasva ikään. Istuva hallitus ei ole vielä kovin kauan istunut, mutta pahalta näyttää.

Edellisessä sentään seisoivat järki ja päätökset.

Varoittavina esimerkkeinä kansalle ovat istuvat presidenttimme, joista suurin osa on kuollut. Puhumattakaan istuvista autoilijoista, joista varhaisimmat ovat ammoin heittäneet veivinsä.

Eduskunta näyttää huonoa esimerkkiä täysistunnoillaan. Parjattu ay-liike taas on hallinnut seisokit. Sille se ei ole tabu, ei punainen eikä ainakaan sininen.

Kansanterveyssyistä meidän on ryhdyttävä istumayleislakkoon heti. Kesäpäivänseisauksena moni makasi, mutta istumalakkolaisille istuja on rikkuri. Puutarhurienkin on seisotettava kukkansa ja pensaansa, koska sanoilla terveet mielikuvat luodaan. Onpas herralla sitä paitsi seisova puku!

(Poikkeuksena on VR:n talvipäiväseisaus.

 Se on kaikkina päivinä, joina tulee lunta.)

Miksi et tunne ketään kohtaan sympatiaa?

 En tietenkään tunne. Olen ollut myötätuntolakossa vuodesta 1968.

Seppo Kaisla  hs.ihmiset@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit