Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuntoliikunnan ja urheilun asialla

Heikki Niininen 1934–2015

Ihmiset
 
Pekka Oja Joel Juppi Jukka-Pekka Ranta
Heikki Niininen
Heikki Niininen

Liikuntaneuvos Heikki Kalervo Niininen kuoli 25. toukokuuta Vantaalla. Hän oli 81-vuotias, syntynyt 31. maaliskuuta 1935 Helsingissä.

Niininen valmistui voimistelunopettajaksi Helsingin ylipiston "Jumpalta" 1960. Lyhyen opettajakauden jälkeen hän työskenteli Suomen Urheiluopiston liikunnan lehtorina 1961–1967. Seuraava työpaikka oli Suomen Valtakunnan Urheiluliitto SVUL, jossa hän oli ensin koulutuspäällikkö ja sittemmin suunnittelujohtaja ja johtoryhmän jäsen. Niinisellä oli monia asiantuntijatoimia muun muassa Suomen Olympiakomiteassa, Suomen Urheiluopistossa ja Puolustusvoimissa.

Vuodet 1979–1995 Niininen työskenteli Suomen Kuntourheiluliiton pääsihteerinä eläkkeelle jäämiseensä asti.

Niinisen aikana Suomen Kuntourheiluliitto vahvistui voimakkaasti SVUL:n erikoisliittona ja valtakunnallisena toimijana.

Hänen kykynsä analysoida nykytilaa ja hahmottaa tulevaisuutta tekivät hänestä myös organisaatioiden kehittäjän. Niininen laati Kuortaneen Urheiluopiston ja Liikuntatieteellisen Seuran kehittämissuunnitelmat 1970- ja 1980-luvuilla. Näissä asiantuntijatehtävissä hän korosti organisaatioiden omatoimisen rahoituksen tärkeyttä.

Järjestötehtävät sisälsivät myös edunvalvontaa. Niininen loi persoonallisuudellaan ja pätevyydellään luottamukselliset suhteet poliittisiin puolueisiin, opetusministeriöön, muihin urheilujärjestöihin ja mediaan.

Niininen sai työstään useita tunnustuksia ja huomionosoituksia, kuten SVUL:n ja Suomen Kuntourheiluliiton kultaisen ansiomerkin sekä Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun kultaisen ansioristin. Presidentti myönsi hänelle liikuntaneuvoksen arvonimen 2002 sekä kulttuuri- ja opetusministeriö Pro Urheilu -mitalin 2010.

Eläkevuodet Niininen vietti Kaivokselan omakotitalossa perhepiirissä ja seurasi valppaasti sekä kommentoi valtakunnan ja maailman menoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit