Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkustajalaivaliikenne Virosta Helsinkiin alkoi

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Ensimmäinen sotienjälkeinen virolainen matkustajalaiva Vanemuine kiinnittyi juhlaliputettuna Eteläsataman laituriin eilen. Paluumatka alkaa tänään aamulla.
Ensimmäinen sotienjälkeinen virolainen matkustajalaiva Vanemuine kiinnittyi juhlaliputettuna Eteläsataman laituriin eilen. Paluumatka alkaa tänään aamulla.

Vanhan tunnetun matkailu- ja huvimatkalinjan Tallinnan ja Helsingin välille avasi eilen Helsinkiin tullut matkustajalaiva Venemuine (Väinämöinen). Tämä oli ensimmäinen turistipurjehdus Virosta Suomeen sotien jälkeen.

Venemuine ja Suomen Höyrylaiva Oy:n Wellamo liikennöivät tästä lähtien säännöllisesti Suomenlahden yli siten, että Tallinnan ja Helsingin välille muodostuu päivittäinen yhteys. Virolaislaiva toi tullessaan kutsuvieraita ja turisteja.

Virallisina edustajina saapui Helsinkiin mm. Viron opetusministeri Ferdinand Eisen ja Tallinnan kaupunginjohtaja Johannes Undusk. Vastassa olivat Helsingin kaupungin edustajina mm. kaupunginjohtajat E. Uski, A. K. Loimaranta ja V. Järvinen. Kaupunginjohtaja Undusk esitteli 200 matkustajaa kuljettavan laivan vastaanottajille.

Venemuine on ollut matkustajaliikenteessä Mustallamerellä, mutta kevään kuluessa se telakoitiin Tallinnassa ja aloitti peruskorjattuna Suomen-matkansa. Päällikkyyttä hoitaa kapteeni Eugen Surnen, joka aikaisemmin on ollut mm. Leningradista Helsingin kautta Lontooseen liikennöivien matkustajalaivojen kapteenina.

Venemuine lähtee paluumatkalleen tänä aamuna ja sen mukana matkustaa avausvierailulle mm. ulkoministeri Ahti Karjalainen, lehdistön, Helsingin kaupungin ja matkatoimistojen edustajia. Wellamo lähtee linjansa avauspurjehdukselle perjantaiaamuna ja palaa iltayöstä takaisin. [Virolaisen laivan nimi oli oikeasti Vanemuine.]

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!