Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kylmyys ja sade eivät aina tiedä sairauksia

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Hellekauden sairauksia ovat vatsataudit. Kiusallisiin väänteisiin ovat syytekijöinä tavallisimmin elintarvikkeiden epäpuhtaus, ruoka-aineiden huono säilytys ja riittämätön hygienia. Edellisiä hälyttävämpiä ovat sen sijaan suun kautta tarttuvat, tuskalliset suolistoinfektiot, joiden aiheuttajat niin ikään piilevät lämpimässä.

Kokeellinen tutkimus on osoittanut lämpimien kesäsäiden suovan suolistosairauksia aiheuttaville bakteereille edulliset lisääntymismahdollisuudet. Kylmänä kautena näiden sairauksien leviäminen onnistutaan sen sijaan rajoittamaan paremmin, joten vallinnut matalapaine on säilyttänyt ilman terveellisen viileänä, totesi tohtori Maija Taka Helsingin kaupungin terveydenhoitovirastosta. Kylmä ja sateinen sää suosii puolestaan hengitysteiden sairauksia, ja tänä kesänä ovatkin nuha ja kurkkukipu kiusanneet pääkaupunkilaisia, joiden terveydentila on säilynyt suhteellisen hyvänä.

Välimeren maiden outo ruokasysteemi pääsee yllättämään valitettavan monet auringon kaipuussaan etelään hakeutuneet turistimme, jotka kotimaahan palattuaan pahaa-aavistamattomina tartuttavat maamiehiinsä suolistosairauksia.

HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit