Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puuseekulttuuri jää matkamuistoksi Helsingin kaupungin leirintäalueilta

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Uudesta Seelannista saakka saapunut Miss Frances Barclay Tullisaaren alkeellisessa peseytymiskopperossa.
Uudesta Seelannista saakka saapunut Miss Frances Barclay Tullisaaren alkeellisessa peseytymiskopperossa.

Aito puuseekulttuuri tuoksuineen jää matkamuistoksi Helsingin kaupungin leirintäalueilla vieraileville matkailijoille. Telttamatkailijat eivät lienekään – ainakaan kaikki – edellytäkään loistavia olosuhteita, mutta nykymaailmassa voidaan kuitenkin vaatia, että käymälät ovat edes siistit ja peseytymistilat sellaiset, että niissä voi kohtuullisella tavalla eristäytyä ympäristöstä. Näissä suhteissa Helsingin kaupungin kahdessa leirintäpaikassa, Lauttasaaressa ja Tullisaaressa, on paljon toivomisen varaa. Väitetään, ettei millään muulla leirintäalueella maassamme ole niin alkeellisia ja riittämättömiä saniteettilaitteita kuin Helsingin kaupungin leirintäalueilla.

Lauttasaaren leirintäalueen puutteet kuuluvat olevan tunnetut muuallakin kuin Suomessa. Itse alue on melko sopiva telttailuun, joskin se on liian pieni ja maastoltaan epätasainen. Mutta on käsittämätöntä, ettei kunnollisia käymälä- ja peseytymistiloja sen paremmin kuin tarpeeksi keittoliesiäkään saada aikaan Lauttasaaren leirintäalueella.

Puutteet näyttävät olevan samat myös Tullisaaressa, jossa kaupungilla on toinen leirintäalue. Pikavierailulla siellä havaitsee, että miesten ja naisten peseytymiskopperossa on tilaa kerrallaan vain kahdelle henkilölle. Kuumaa vettä saa automaatista 20 pennillä ja lämpimän suihkunkin, mutta suihkun ottamiselle ei ole omaa tilaa. Henkilöt, joilla on taito suihkua ottaessaan kastella kaikki paikat omassakin kylpyhuoneessaan, saavat tässä kopperossa nauttia koko 20 pennin edestä taidostaan. Täytyy vain toivoa, että toinen pesulle sattuva matkailija on yhtä suuri suihkuttamisen ystävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit