Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Raportti kansalais- oikeuslaista erittäin rohkaiseva"

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Poliisi viemässä turvaan 14-vuotiasta piestyä neekerinuorukaista sen jälkeen kun eräs valkoinen mies löi häntä kasvoihin eräässä katuvälikohtauksessa Bogalusassa Louisianassa.
Poliisi viemässä turvaan 14-vuotiasta piestyä neekerinuorukaista sen jälkeen kun eräs valkoinen mies löi häntä kasvoihin eräässä katuvälikohtauksessa Bogalusassa Louisianassa. Kuva: Lehtikuva
(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Johnson City Texas, 11. 7. (UPI)

Vuoden 1964 kansalaisoikeus lain vaikutusta koskeva raportti on erittäin rohkaiseva, sanoi presidentti Johnson sunnuntaina. Raportti osoittaa huomattavaa edistystä taistelussa rotuerottelua vastaan äänioikeuden käytössä, julkisten laitosten käytössä sekä kouluissa. Presidentti sanoi raportin osoittavan "huomattavaa poliittista ja yhteiskunnallista kypsyyttä osassa Yhdysvaltain kansaa".

 – "Seuraavana tavoitteena on lain hengen noudattamisen saavuttaminen. Ei riitä, että neekeri pääsee ravintolaan, joka on aikaisemmin noudattanut rotuerottelua, hänet on toivotettava sinne tervetulleeksi. Omituista on, että tervetuloilmapiirin luomiseen suhtaudutaan nyt yhä vastahakoisemmin pohjoisvaltioissa, ehkä reaktiona vaatimukselle, että rotuerottelu on lopetettava myös asuntoalueilla", raportissa sanottiin.

Kokemukset lain ensimmäisestä voimassaolovuodesta osoittavat että presidentti Johnsonin laille antama tavoite, väestöryhmien jakamisen lopettaminen, on näköpiirissä, raportissa sanottiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit