Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IV Gymnaestrada -juhlat päättyivät Wienissä vaikuttavaan loppuseremoniaan ja ilotulitukseen

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
HS
Suomen joukkueen ryhdikästä marssia Wienin stadionilla IV Gymnaestradan päättäjäisissä. Suomen lipunkantajana on voimistelijamme Risto Teräsvirta.
Suomen joukkueen ryhdikästä marssia Wienin stadionilla IV Gymnaestradan päättäjäisissä. Suomen lipunkantajana on voimistelijamme Risto Teräsvirta. Kuva: HS
Wien, 24. 7. Marjukka Luomala

IV Gymnaestrada -juhlat saatettiin suurenmoiseen päätökseen tänään Wienin stadionilla järjestetyssä loppuseremoniassa. Stadionille oli kerääntynyt lähes 30.000 katsojaa ottamaan jäähyväisiä maailman parhailta voimistelijoilta ja muiltakin voimistelun ystäviltä.

Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta 40 asteen voimalla voimistelijoiden niskaan, mutta siitä huolimatta kaikki sujui ohjelman mukaisesti ja ilman kommelluksia. Loppujuhlaan oli valittu vain muutamia maita eikä Suomi kuulunut valitettavasti näiden onnellisten joukkoon. Harvat ja valitut olivat Sveitsi, Tshekkoslovakia, Saksa, Unkari, Neuvostoliitto ja Japanin kultamitalivoimistelijat Endo ja Jamashita.

Joukkuevoimisteluohjelman aloittivat sveitsiläiset. Naisten ohjelma oli jokseenkin väritön ja mitään sanomaton, mutta miehet esittivät kaunista ja tarkkaa ryhmävoimistelua hevosella ja hyppyarkulla. Kullankimalteisissa puvuissa tanssivat tshekittäret modernia balettia. Heillä oli apunaan liikunnan ilmentämisessä kimaltelevat hyppynarut, välkehtivät pallot ja kultaiset renkaat. Lisäksi he esittivät tanssin eriväriset sifonkinauhat apunaan ja se oli katsomosta käsin varsinainen panoraama.

Isäntämaan, Itävallan esiintyessä, oli koko kenttä täpötäynnä punapukuisia voimistelijattaria, joilla tuntui olevan sama vika kuin meikäläisilläkin. Rivejä ja jonoja ci pystytä pitämään suorassa ja silloin tietysti kärsii aina se kuvio, jonka voimistelijat muodostavat. Siitä huolimatta tämän suuren massan liikkeet vaikuttivat hauskoilta niin moninkertaisina nähtyinä. Välillä viihdytti yleisöä Wienin poliisisoittokunta marssien säestyksellä.

KORJAUS 27.7.2015: Kuvatekstissä aiemmin ollut lipunkantajan nimi Olli Laiho on korjattu Risto Teräsvirraksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit