Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Atomivoimalaitoksen hinnaksi tulisi Suomessa 257 milj. mk

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Suomen ensimmäinen atomivoimalaitos voidaan ottaa käyttöön vuonna 1971, mikäli lähiaikoina hankittavat selvitykset osoittavat hankkeen taloudellisesti edulliseksi. Teholtaan 275 tuhannen kW:n voimalaitoksen kustannukset nousisivat 257 miljoonaan markkaan ennenkuin se olisi täysin valmis voimataloutta varten. Tästä kustannusmäärästä tulee varsinaisten rakennuskustannusten osalle 221,5 mmk. Nämä seikat ilmenevät kanadalais-suomalaisesta raportista, jonka Imatran Voima on laatinut tutkittuaan atomivoiman käyttöedellytyksiä Suomessa.

 – Kotimaisen teollisuuden osuus kustannuksista on tutkimuksen yhteenvedossa arvioitu suuremmaksi kuin mitä hankitut kustannusarviot osoittavat. On siis oletettu, että kotimainen teollisuus rakentamisen toteutuessa ainakin alihankkijoina pystyisi toimittamaan osan niistä laitteista, joista nyt on otettu kustannusarvio ulkomaiselta hankkijalta. Laitoksen lopullinen koko, tyyppi ja sijoituspaikka on tarkoitus ratkaistu vuoden vaihteessa, ja rakennuspäätös tehdään mahdollisesti ensi vuoden alussa.

 – HWR-275 soveltuvuustutkimus on kanadalais-suomalainen yhteistutkimus, jonka tarkoituksena on ollut määrätä kanadalaistyyppisen, 275 MW tehoisen atomivoimalaitoksen rakennus- ja käyttökustannukset Suomen oloissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit