Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakkolaitosvangeista suurin osa pikkuvarkaita eikä suurrikollisia

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Arvo Salminen
Kakolan pakkolaitosrakennus on synkännäköinen, harmaasta kivestä tehty rakennus ja avainnippu kuuluu vain vartijan käteen.
Kakolan pakkolaitosrakennus on synkännäköinen, harmaasta kivestä tehty rakennus ja avainnippu kuuluu vain vartijan käteen. Kuva: Arvo Salminen

Pakkolaitokset ovat yhteiskunnan suojautumiskeino vaarallisia rikoksenuusijoita vastaan ja yhteiskunta tarvitsee niitä, jotta ihmisille voidaan taata henkilökohtainen turvallisuus, sanoo vankeinhoitolaitoksen ylijohtaja Valentin Soine. Pakkolaitokset ovat Suomessa suurta teatteria, johon joutuu mukaan paljon sellaisiakin, jotka varsinaisen rikoksensa kärsittyään voisivat elää täysin kunniallisesti vapaassa yhteiskunnassa, sanoo entinen, katkeroitunut pakkolaitosvanki. Pakkolaitokseen voidaan tuomita sellainen rikoksenuusija, joka aikaisemman elämänsä, rikoksensa vaikutinten tai sen teossa ilmaantuneiden asianhaarain taikka mielentilansa perusteella on pidettävä yleiselle tai yksityiselle turvallisuudelle vaarallisena, sanoo laki.

 

Suomessa on nykyään pakkolaitoksia kolmen vankilan yhteydessä: Turussa, Sukevalla ja Hämeenlinnassa ja niissä on yhteensä 348 vankia. Turussa, Kakolan vankilan yhteydessä, on tarkkailu-, suljettu- ja puoliavoin osasto, Sukevalla avoin osasto ja Hämeenlinnassa pidetään pakkolaitokseen tuomitut naiset, joita on tällä hetkellä kuusi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!