Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turnajaisissa ei puukoteta selkään – mainosgraafikko ryhtyi ritariksi

Ihmiset
 
Ville Vanhala
Nykyajan ritari kaipaa takaisin keskiajalle
Nykyajan ritari kaipaa takaisin keskiajalle
Jaakko Nuotio kyllästyi 1980-luvulla työhönsä mainostoimistossa ja vietti vuosia hevostilalla Kreikassa. Kun hän palasi Suomeen, hänestä tuli ritari. Nyt elämä on esiintymistä turnajaisissa, ratsun selässä ja liki 40 kilon haarniskaa kantaen.
HSTV:n Mun juttu -videosarjassa ihmiset esittelevät asioita, joista on tullut heidän intohimonsa.

 

"Kun näen kypärän silmikon läpi vastustajan kääntävän ratsunsa minua kohti ja kohottavan peitsensä, en enää tiedä, mitä ympärilläni tapahtuu. Koko huomioni keskittyy vastustajaani.

Minun on voitettava hänet.

Keskiajalla erimielisyydet ratkaistiin rehellisesti turnajaisissa. Kiistakumppanit ottivat toisistaan mittaa aukiolla raadin silmien edessä. Taistelun voittaja oli oikeassa ja häviäjä väärässä.

Nykyään taistellaan sanoilla, eikä aina edes tiedetä, kuka on vastustaja. Mielestäni ihmiset ovat tänä päivänä sivistymättömämpiä kuin 500 vuotta sitten. Maailman viimeaikaisista tapahtumista voi päätellä, että nykyihminen on riivatumpi otus kuin keskiajalla elänyt ritari.

1980-luvulla kyllästyin työhöni mainostoimistossa, ostin moottoripyörän ja ajoin Euroopan läpi Kreikkaan. Työskentelin neljä vuotta hevostilalla Haniassa. Lähtiessäni sieltä tiesin, että en voi palata enää mainosgraafikoksi.

Minusta tuli ritari.

Ritarina minulle tärkeintä on hevonen. Pystyn yhdistämään eri ratsastuslajeissa hevosen fysiikan omaan fysiikkaani. Parhaimmillaan tunnen olevani hevosen kanssa yhtä ja samaa kehoa.

Lapsena leikin keppihevosilla ja puumiekoilla. Nyt elän ritarielämää todeksi esiintymällä turnajaisissa. Kun puen lähes 40 kiloa painavan, 1450-luvun alkuperäisen mallin mukaisesti Belgiassa valmistetun haarniskan ylleni, siirryn vuosisatojen takaiseen aikaan.

Keskiajan ritarit mielletään jaloiksi ja oikeamielisiksi taistelijoiksi, vaikka he olivat hieltä ja hevosenpaskalta haisevia palkkasotureita.

Sellainen haluan itsekin olla, ja hetkittäin myös olen." 

 

Mun juttu -sarja päättyy. Kaikki 15 juttusarjan osaa ovat katsottavissa osoitteessa HS.fi/hstv/munjuttu

Juha Metso
Jaakko Nuotio elää ritarielämää esiintymällä turnajaisissa.
Jaakko Nuotio elää ritarielämää esiintymällä turnajaisissa.

Juha Metso
Jaakko Nuotio vaihtoi mainosgraafikon ammatin ritarielämään.
Jaakko Nuotio vaihtoi mainosgraafikon ammatin ritarielämään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit