Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Historiallinen äänestyslaki hyväksyttiin USAn senaatissa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
UPI
Oikean Hollywoodin tapaan presidentti Johnson ottaa hauvansa käpälänjäljet Valkoisen talon edustalla toisen odottaessa kärsimättömänä vuoroaan.
Oikean Hollywoodin tapaan presidentti Johnson ottaa hauvansa käpälänjäljet Valkoisen talon edustalla toisen odottaessa kärsimättömänä vuoroaan. Kuva: UPI
Hels. San. kirjeenvaihtajalta, Washington, 5. 8.

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi keskiviikkona historiallisen äänestyslain, joka takaa äänestysoikeudet kansakunnan neekereille. Äänestyslaki hyväksyttiin äänin 79 – 18. Vajaa vuorokausi aikaisemmin edustajainhuone oli hyväksynyt lain äänimäärin 328 – 74.

Yhdysvaltain perustuslain 15. lisäys kuuluu seuraavasti: "Yhdysvaltojen tai sen minkään osavaltion ei pidä kieltää tai estää Yhdysvaltojen kansalaisen äänestysoikeutta rodun, ihonvärin täi aikaisemman orjuuden perusteella. Kongressilla on valta toteuttaa tämä määräys sopivan lainsäädännön avulla."

Nämä kaksi lausetta ovat olleet vuoden 1965 kongressissa käydyn kansalaisoikeustaistelun keskeisin asia. Julkisesti kaikki poliitikot Bostonista Birminghamiin hyväksyvät ensimmäisen lauseen. Kiista alkaa silloin, kun joku huomauttaa lisäyksen ja käytännön välisestä erosta ja kun kongressi päättää ryhtyä asian johdosta toimenpiteisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?