Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meilahden vanha huvila-alue jatkaa elämäänsä uhan alaisena

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Yrjö ja Margaret Kilpisen valkoinen huvila on rakennettu vuonna 1892. Edesmenneen säveltäjän nimikilpi on yhä pääovella.
Yrjö ja Margaret Kilpisen valkoinen huvila on rakennettu vuonna 1892. Edesmenneen säveltäjän nimikilpi on yhä pääovella.

Monta monituista kertaa on vanhan Meilahden huviloiden asukkailla ollut syytä sydämentykytykseen. Vanhoja puuhuviloita on usean kerran uhattu purkutuomiolla. Viime vuonna oli huolestumisen syynä Seurasaaren ulkomuseon laajennushanke, jonka puitteissa suunniteltiin huviloita purettaviksi. Niitten tilalle olisi alueelle koottu vanhoja kaupunkiasuntoja eri puolilta Suomen. Asian käsittely on vielä kesken ja siellä ne romanttisesti hieman rapistuneet huvilat yhä elävät omassa vehreässä rauhassaan.

Kaupungin meteli jää taakse kulkiessa mutkittelevan kapeita maanteitä. Helsinki on lähellä ja sittenkin kaukana. Meilahden Seurasaarentie houkuttelee kävelemään verkkaiseen tahtiin ja jopa autoilijatkin tuntuvat hidastuvan vauhtia. Ainoastaan iso musta vaakunalla varustettu auto saattaa joskus ylvään nopeasti suhahtaa ohi - tasavallan päämies asuu Meilahden Tamminiemessä - ja asiat ovat kiireellisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit