Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Henkisen kahtiajaon" uhka häilyy nyt Berliinin yllä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
hs
Berliinin muurin pystyttämisestä on perjantaina kulunut neljä vuotta. Moni pakoon yrittänyt on menettänyt henkensä muurin lähettyvillä, mutta muurilla on myös rauhallista. Siksi berliiniläisäiti onkin hakeutunut lapsineen muurin katveeseen helteisenä elokuun päivänä 1965.
Berliinin muurin pystyttämisestä on perjantaina kulunut neljä vuotta. Moni pakoon yrittänyt on menettänyt henkensä muurin lähettyvillä, mutta muurilla on myös rauhallista. Siksi berliiniläisäiti onkin hakeutunut lapsineen muurin katveeseen helteisenä elokuun päivänä 1965. Kuva: hs
(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Bonn, 12. 8. (Matti Kontio)

Länsi-Berliinissä muistellaan perjantaina erilaisissa tilaisuuksissa vuoden 1961 elokuun 13. päivää, jolloin pystytetty Berliinin muuri jakoi lopullisesti entisen pääkaupungin kahtia. Länsi-Berliinin toinen pormestari Albertz laskee seppeleitä muurin länsipuolelle rakennetuille muistomerkeille, ja kaupungissa avataan kaksi Berliinin ja vyöhykerajan vaiheita kuvaavaa näyttelyä. Illalla järjestetään suuri yleisöjuhla, missä mm. pakolaisministeri Lemmer puhuu. Muistopäivän johdosta Bonnissa annetuista lausunnoista kuvastuu entistä selvempänä se oivallus, että muurin aiheuttama fyysinen kahtiajako on muuttumassa myös henkiseksi kahtiajaoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit