Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pieni purjevene heittelehtii jossakin Atlantin armoilla

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Neljän metrin pituinen Tinkerbelle ja sitä purjehtiva Robert Manry maanantaina, kun perillepääsy näytti todennäköiseltä vain parin päivän kuluttua.
Neljän metrin pituinen Tinkerbelle ja sitä purjehtiva Robert Manry maanantaina, kun perillepääsy näytti todennäköiseltä vain parin päivän kuluttua.

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta, Lontoo, Olavi Aarrejärvi)

Herneenpalon kokoinen purjevene ja sen mastoon sidottu purjehtija heittelehtivät parhaillaan myrskyn ja sumun armoilla kaukana Englannin länsirannikon edustalla.

Jossakin samalla suunnalla kenties lähellä, kenties kaukana hätääntynyt vaimo seisoo troolarin kannella kiikaroiden rajua merta.

Ja rannikolla Falmouthin satamakaupungin aallonmurtajalla kaksi lasta odottaa ylpeänä, mutta väkinäisesti hymyillen peräänantamatonta isää, joka on taistellut 75 päivää yksin Atlantia vastaan. Mutta he eivät suinkaan odota yksin. Koko Englannin länsirannikko, sen sadattuhannet turistit ja paikalliset asukkaat puhuvat näinä päivinä 48-vuotiaasta amerikkalaisesta lehtimiehestä Robert Manrysta.

  

Tähän leikkiin – Atlantin ylitykseen pienimmällä purjeveneellä ihmisen historiassa – Robert Manry ryhtyi siitä samasta järjettömästä syystä, mikä ajaa ihmisen kiipeämään ylös jyrkkää vuorta päiväkausia, vaikka helikopteri voisi ehkä laskea kiipeilijän tunnissa kaikkein korkeimmalle huipulle.

Mutta kiitos näiden "järjettömien" ihmisten maan asukkailla on vielä mahdollisuus tajuta ja todeta, että tavallinenkin ihminen – eikä vain tekniikan ja tiedemiesten avaruuteen lähettämä robotti – pystyy kiihottamaan sensaatioihin kyllästynyttä ihmismieltä.

  

Tinkerbelle Robert Manryn herneenpalko selviytyi ilmeisesti suuremmitta vaikeuksitta noin 400 kilometrin päähän Englannin rannikosta. Kun ensimmäinen rahtialus kohtasi hänet vajaa viikko sitten Manry torjui kaiken avun ja uskoin pääsevänsä perille Falmouthin kaupunkiin Englannissa sen muonan ja niiden varusteiden avulla, joilla hän lastasi veneensä Falmouthin kaupungissa Yhdysvaltain puolella.

  

Tiistain, joka oli varattu vastaanottopäiväksi tuli ja meni eikä purjetta näkynyt taivaanrannalla. –  Ja pahaksi onneksi säänhaltijat ovat panemassa hänet nyt viimeiseen kovaan koetukseen. Sivumyötäinen tuuli on muuttunut vastaiseksi se on voimistunut, ja merelle on alkanut muodostua savua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?