Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammusvarikon räjähdys aiheutti suurtuhon

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
¨HS
Puolen kilometrin päässä räjähdyskeskuksesta sijaitseva varikon henkilökunnan asuintalo ympäristöineen suurimpien räjähdysten jälkeen.
Puolen kilometrin päässä räjähdyskeskuksesta sijaitseva varikon henkilökunnan asuintalo ympäristöineen suurimpien räjähdysten jälkeen. Kuva: ¨HS

Jyrisevään katastrofiin herättiin eilen aamulla Lahden lähistöllä, Uudessakylässä, jossa tapahtui puolustusvoimiemme historian pahin asevarikkoräjähdys. Tähänastisten tietojen mukaan se vaati kolmen ihmisen hengen ja suunnattomat aineelliset uhrit. Maanalaisissa ammus- ja räjähdysainevarastoissa ilmeisesti itsesytytyksestä alkanut räjähdysten sarja murskasi kymmenien metrien vahvuisen kalliokaton ja lennätti sen monikuutioisina kappaleina jopa puolen kilometrin päähän. Varikkoalueella ja sen naapureina olleet talot joko luhistuivat täysin tai särkyivät asuinkelvottomiksi. Paine ja lentävät lohkareet niittivät metsän parinkymmenen hehtaarin alalta.

 – Yhteydet asevarikko 8:sta ulkomaailmaan katkesivat kuin leikaten räjähdyshetkellä. Kauaa ei siellä olleiden kuitenkaan tarvinnut apua odotella, kun lähiseutuja vavahduttanut räjähdys kutsui hälytyksiäkin tehokkaammin auttajia. Ensimmäiseksi ehtivät Harjunalustan VPK:n miehet. Lahteen antoi hälytyksen Uusikylän aseman junanlähettäjä. Lahdesta lähtivät palokunnat ja poliisi sekä everstiluutnantti Mauno Roihan johtama lääkintäkoulu, joka oli ottanut katastrofivarustuksen. Myös paikallinen, siviilien muodostama onnettomuusorganisaatio käynnistyi nopeasti. SPR:n Hollolan ja Myrskylän ensiapuryhmät olivat ensimmäisten saapujien joukossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit